Barnepass i skibakken

Spenn på deg skiene og sett barna hos skibakkens barnevakter.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange skisentre som tilbyr barnepass, enten i form av innelek eller i form av uteaktiviteter. Dette kan være et godt tilbud for barna om de er slitne etter en lang dag i bakken, mens mor og far ønsker å stå en time til.

Vi har sjekket barnepass-tilbudet hos landets ti største skisentre, og de aller fleste av disse har et eller annet slags tilbud. I denne sammenhengen har vi sett bort fra skiskole-kursene.

Les også: Dette koster heiskortet

Mest innelek

Blide barn i Hafjell. Foto: Esben Haakenstad/Hafjell
Blide barn i Hafjell. Foto: Esben Haakenstad/Hafjell Vis mer


- Det er veldig mange nordmenn her, ellers er det en del dansker, engelskmenn, nederlendere, ja, litt forskjellig, forteller avdelingsleder Rita Pettersen i Trollia barnehage i Hemsedal skisenter. Hos Trollia barnepass kan barna tegne, leke med dukker, se film og drive med annen lek. Ansiktsmaling er veldig populært hos barna, forteller Pettersen.

Dette er aktiviteter som går igjen hos de fleste skisentrene med barnepass. De aller fleste tilbyr innepass med innelek, mens noen få har utelek som alternativ. Uteaktiviteter krever gjerne mer av både bemanning og skjermede områder.

Om du ønsker deg barnepass i forbindelse med den kommende vinterferien, kan det lønne seg å sjekke nødvendigheten for forhåndsbestilling av plass. Mens noen kjører først-til-mølla-prinsippet, tar andre imot forhåndsbestilling, og råder kunder til å bestille plass i høysesongen. Men selv om det er fullt i barneparken klokken 12, kan det være ledige plasser om du prøver igjen et par timer senere.

- Det kan skje at vi avviser barn som kommer, men det er da for noen timer. Her kommer og går det barn hele tiden. I julemåneden hadde vi opptil 85 unger her på en dag, forteller Rita Pettersen i Trollia barnepark. Det er flest av 2- og 3-åringene.

Hvor mange barn de kan ta imot, avhenger av bemanningen.

Les også: Her er det ledig i vinterferien

Her er tilbudet i de ti største alpinanleggene i Norge:

Trysil

I Trysil er det barnepass i skibakken for barn i alle aldre. Det er åpent alle dager fra 9 til 15, fra 17. desember og ut sesongen. Plass kan forhåndsbestilles, og det er åpent for barn i alle aldre. Det er barnepass på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter. Foreldrene må besørge mat selv. Barna er hovedsakelig inne, hvor de kan drive med aktiviteter som tegning, leking, se film etc.

Priser:
70 kroner per time
930 kroner for en hel uke
På nett: skistar.com/trysil

Hemsedal

Trollia er barneparken i Hemsedal skisenter. Her er det åpent hver dag hele sesongen, for barn fra 6 måneder og oppover. Her er barna kun inne, hvor de driver med inneaktiviteter som tegning, leking etc. Barna kan som en hovedregel ikke spise i barnehagen, men må hentes ut for å spise av foresatte. Det gis imidlertid dispensasjon for barn på 6 måneder til 2 år.

Priser:
Prisene er differensierte med tanke på barnas alder.
2 timer (6 mnd. - 1 år): 200 kroner
2 timer (1 år og eldre): 150 kroner
1 dag (maks 2 timer for barn under ett år, større barn kan være 3-6 timer): 200 kroner
På nett: skihemsedal.no

Hafjell

Nytt av året i Hafjell er et utendørs barneland med skileik og vinteraktiviteter under tilsyn. Her kan barna til og med lære seg endel elementære skiferdigheter, som bremsing, svinging etc. Her bør du bestille plass, og det er faste tider for oppmøte; enten 9.30 til 12 eller 13 til 16 - eller hele dagen. Det er også muligheter for innendørs barnepass for den som ønsker det, maks to timer. Tilbudene er for barn mellom 2 og 7 år.

Priser:
Utendørslek: 345 kroner for halv dag, 495 kroner for hel dag.
Innendørspass: 80 kroner for en time, 130 kroner for maks to timer.
På nett: hafjell.no

Geilo

På Geilolia Skisenter på Geilo kan du kjøpe barnepass fra jul til over påske. Dette er et tilbud for barn fra 0 til 7 år, hvor barna kommer inn i Trollklubben barnehage, hvor 15 lokale barn har helårsplass. Du kan kjøpe enkelttimer eller hele dager. Barna deltar i barnehagehverdagen for øvrig, med inne- og utelek. Barnehagen ligger i et tømmerhus i barneskiområdet Trollklubben.

Priser:
2,5 timer: 200 kroner for ett barn, 350 kroner for to
1 dag: 430 kroner for ett barn, 670 kroner for to
På nett: Geilolia.no

Oppdal

Har ikke noe programfestet barnepasstilbud per i dag.

Beitostølen

Kanskje ikke helt "barnepass", men aktivitetsopplegg for barn. Utelek med barneklubben Groll & Gru, i området rundt Stølen. Det er forhåndspåmelding, og det må være minst tre påmeldte for at det skal bli noe arrangement. Man er ute hele tiden, varighet er cirka 2 timer. Gruppene deles inn i to aldersklasser; 3 til 6 år og 7 til 12 år. Det er krav om at barna må kunne gå på do alene.

Priser:
Groll & Gru koster 345 kroner for en dag, som er inntil 2 timer.
På nett: beitostolen.com

Hovden

Tirsdager og torsdager arrangeres det tigerklubb i heisens siste time, for barn fra tre år. Når barna er slitne, men mor og far gjerne vil utnytte den siste timen i bakken, kan barna leke ute under tilsyn, men uten ski.

Priser:
Maks en time: 60 kroner.
På nett: hovden.com

Norefjell

Barnepass i Kjerstis Leikestue på Skistua, for barn fra 1 til 6 år. Hovedsakelig inneaktiviteter som tegning, utkledning, dukker, biler og annen lek. Åpent lørdag og søndag, og hele uken i vinter- og påskeferien. Barna kan ikke spise der.

Priser:
80 kroner per time.
På nett: norefjell.com

Tryvann

Tryvann Vinterpark tilbyr barnepass i helgene, for barn mellom to og sju år. Barna passes i et lekerom på Toppsenteret, som er åpent for barnepass mellom klokken 10 og 16 i helgene. I ukedagene er lekerommet åpent for alle i skibakkens åpningstid.

Priser:
1 time: 60 kroner
2 timer: 100 kroner
På nett: tryvann.no

Les også: Dette koster heiskortet i svenske skisentre

TEST DEG SELV: Er du en skiboms?Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer