Barneunderholdning i kortform

Reisen kan bli lang for småttiser som gleder seg til å komme fram. Kortstokkene "Moro i bilen" og "Moro på flyet" kan kanskje hjelpe med aktivitetsideer når voksenfantasien tar kvelden.

Barneunderholdning i kortform
Publisert
Sist oppdatert

Morokortstokkene har 52 kort, som en ordinær kortstokk, men der slutter også likheten. På hvert av de 52 kortene finner du forslag til aktiviteter barna kan gjøre underveis; enten alene eller sammen med deg eller andre velvillige som måtte befinne seg i nærheten på flyet eller i bilen.

Eksempel fra "Moro på flyet":Finn en å leke med og lag en liste over tjue ting dere tror dere kan finne om bord, for eksempel en skallet mann med prikkete skjorte, en mørkhåret baby, en gammel mann som snorker, en rød bag. (…) Se hvor mye av dette dere klarer å finne i løpet av flyturen.

Vi ser med skrekk og gru for oss poden som skal lete etter skallete menn om bord på flyet, og som entusiastisk og gledesstrålende roper ut : - Se, se, der, der. Der er det en skallet mann, mamma, der, der, akkompagnert av frenetisk peking mot uheldige hårløse ofre …

Skroll ned for mer.

Variert

Kortene gir varierte aktivitetsforlag; alt fra aktiviteter som barnet kan gjøre alene, aktiviteter som involverer hele familien, observasjonsleker, fantasistimulerende leker og stilleleker når støynivået blir for drøyt for medreisende. Mange av aktivitetene som foreslås er aktiviteter som du kjenner fra før, som å telle campingvogner, telle biler etter farge osv. Men noen nye impulser er det jo å hente – kanskje spesielt når man er trøtt og har vanskelig for å finne på nye og spennende aktiviteter for barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer