Barnslig skimoro

Det er ikke mye psykologi i å underrette poden på fem at “Nå gutten min, nå skal vi gå halvannen mil på ski”. Da er det bedre å lokke, bestikke og fortelle eventyr underveis.- Det er lov å bruke ”rosinmetoden”, sier Heidi Kristine Syrdahl Erlandsen i Den Norske Turistforening (DNT).

Publisert
Sist oppdatert

- Altså si at ”når du kommer dit skal du få en sjokoladebit”, og så videre, fortsetter hun.

Vi har snakket med fagsjefen i Barnas turlag om det å ha med småttingene på ski.

Motivasjon i forkant

Før man legger ut på tur kan det ofte være nødvendig med oppmuntring og motivasjon. Da er det er dårlig psykologi å fokusere på den lange skituren man skal gå – og det er vel neppe bare barn som kan bli demotivert av slikt … Da er det bedre å fokusere på det hyggelige man skal gjøre.

- Man bør ikke si at ”nå skal vi gå 1,5 mil” – men heller fokusere på at man skal ut og steke pølser, grave snøhule og slikt, sier Erlandsen. Dersom man har kun ett barn, kan det være lurt å gå flere familier sammen. Når det er flere barn, får man ofte gå lenger, fortsetter Erlandsen.

Det er også viktig å la barna være med på planleggingen av turen, om det er planleggingen av selve ferien eller planlegging av dagsturen.

- Det er lurt å ta med barna på planlegging av turen, hvilke områder man vil gå og slikt. Det er lurt å finne barnebøker eller lese andre bøker fra områdene dit man skal – om det er sagn og eventyr, eller bøker om hvordan og hva folk har levd av der for lenge siden. Hvis man velger et område som er spesielt eller kjent på noen måte, fører dette til at barna føler forventning om reisemålet og de har forventning underveis, forteller Erlandsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer