Båttur på Yangze

Vi tok båten gjennom det som er verdens største damprosjekt, men ble mer preget av forholdene ombord...Tekst og bilde: Kristin M. Bjerkeland

Publisert

Vi befinner oss i Chongqing, Sichuans største by. I denne byen skal vi prøve å finne fram til havna og en båt vi kan reise med nedover elva. Det er lettere sagt enn gjort, og en mindre behagelig affere med stor sekk på ryggen. Etter litt om og men finner vi et slags havnekontor, en noe anonym bygning uten et eneste skilt. Inne er det forbausende stort og tomt, men omsider finner vi en en betjent skranke. Betjeningen verken snakker eller forstår engelsk, og siden vi verken snakker eller skjønner mandarin, er det duket for forviklinger. Vi prøver å formidle at vi skal bestille båtbilletter til Yichang, men uttalen er sannsynligvis såpass på viddene at det ikke gir mening. Etter en del om og men kommer en smilende ung kvinne opp til oss, og tar kommandoen. Med bestemt mine og faste bevegelser, ordner og organiserer hun, og det hele virker ganske overbevisende.

Cruise?

Ti minutter etterpå står vi der med hver vår uforståelige billett, og med bagasjen i mer eller mindre trygg forvaring i ventehallen. Vi har bestilt billetter på tredje klasse (av fem), og regner det for usannsynlig at det kan være verre enn tredje klasse på toget – det er jo tross alt snakk om cruise, med stor C. Selv om vi kanskje burde ant uråd når vi fikk tilbud om overnatting på båten natta før vi skal dra for tretten kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer