Bed & Breakfast - billig og britisk

Grønt, frodig, trivelig - det er England i et nøtteskall. Og selvfølgelig bor man på Bed & Breakfast når man besøker øya. Bed & Breakfasts er enkelt, billig og svært britisk.

Gjeternes skjul - Shepherds Inn -  ligger landlig til i landsbyen Newbury, en times bilkjøring unna London. 
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Ragnhild Holst
Gjeternes skjul - Shepherds Inn - ligger landlig til i landsbyen Newbury, en times bilkjøring unna London.
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer
Publisert

Det er ikke langt mellom Bed & Breakfast-etablissementene i Storbritannia. Hver grend og hver gate i byene har et lite gjestehus hvor man tilbys seng og frokost. I London er det haugevis, og særlig mange Bed & Breakfasts er det i området rundt Victoria Station. Prisene ligger på ca £ 30 - 70 for et dobbeltrom over hele landet, men det er ofte litt dyrere i London. I London er det heller ikke rimeligere utenom "høysesong". I swinging London er det høysesong året rundt.

Drop in

I byene er gjestehusene mange, og konkurransen mellom dem hard. Ofte er det ikke nødvendig å bestille på forhånd. Man velger simpelthen det Bed & Breakfast-etablissementet som man liker best og går inn. Vanligvis vil man få et værelse. Reiser man på et stramt budsjett er det mulig å prute - spesielt i London. - Jeg har fått et tilbud på hos naboen din på overnatting på £ 40 - kan du gi meg et bedre tilbud, kan man frekt spørre. Det hender at Bed & Breakfast-verter faktisk smeller til med et bedre tilbud, og du sparer noen pund som kan puttes inn i shoppingbudsjettet.

Hvordan finne et B & B?

Mindre steder kan ikke oppvise like mange Bed & Breakfasts som i de større byene og på de populære feriestedene. I turistsesongen er det smart å forhåndsbestille så langt det er mulig slik at man ikke står opprådd for sengeplass. Mange av de populære byene har egne nettsteder hvor alle overnattingsalternativer med respektive adresser, telefonnummere og mailadresser står oppført, f.eks. Torquay. Søk i vei. På de lokale pubene vil de alltid vite om overnattingsmulighetene som måtte befinne seg i deres nærhet. Det er altså ikke bare hyggelig å droppe innom de lokale pubene, men også praktisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer