Bedre benplass kan tvinges frem

En britisk parlamentskomité krever at minimum benplass på fly økes.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom forslaget blir vedtatt, vil flyselskapene bli pålagt å gi passasjerene bedre plass til bena.

Det er fordi vi bare blir større og større (både høyere og tyngre) at kommiteen ønsker at minimum benplass skal øke. De vil ha den opp fra 66 cm til 71,6 cm. Vi snakker da om såkalt seat pitch, avstand fra bakerst på seteryggen og frem til seteryggen til passasjeren foran.

Det er i størst grad britiske lavprisselskaper og charterfly som vil bli rammet, dersom kravet går gjennom.

Den parlamentariske kommiteen er bekymret for sikkerheten når benplassen er så liten.
Foto: Morgan Noguellou Foto: Morgan Noguellou
Den parlamentariske kommiteen er bekymret for sikkerheten når benplassen er så liten.
Foto: Morgan Noguellou Foto: Morgan Noguellou Vis mer


Kommiteen ønsker bedre benplass fordi de er bekymret for at passasjerer ikke klarer å innta nødposisjonen, der man skal hvile hodet på knærne, når setene er så trange. De er også bekymret for faren for blodpropp.

Roger Wiltshire fra British Air Transport Association mener imidlertid at dersom benplassen må økes, vil flybillettene bli dyrere, og siden det blir plass til færre passajserer på hvert fly, vil det bli satt opp flere avganger, noe som ikke er miljøvennlig.

Likevel, det går også an å tenke at dersom flybillettene blir dyrere, vil sannsynligvis færre fly. Da er det ikke behov for flere flyavganger, heller.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer