Bedre sykehusmat får du ikke

Restauranten Hospitalis i Riga er noe for seg selv.

Maten du får på sykehusrestauranten Hospitalis i Riga trenger nødvendigvis ikke se slik ut, selv om det er mulig å få servert maten på denne måten. Foto: Hospitalis.lv
Maten du får på sykehusrestauranten Hospitalis i Riga trenger nødvendigvis ikke se slik ut, selv om det er mulig å få servert maten på denne måten. Foto: Hospitalis.lv Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sterile sykehusvegger og gynekologstoler er vel ikke det som får frem matlysten i folk flest. Skulle en tro.

Men skalpeller, rullestoler og operasjonsbord er oppskriften på en av Latvias mest populære restauranter.

På tross av økonomiske nedgangstider og en kraftig reduksjon i restaurantbesøk i Latvias hovedstad, er sykehusrestauranten Hospitalis et populært sted å tilbringe lunsjen, eller kose seg over en romantisk middag.

>> Storbyguide til Riga

Inspirert av sovjetsykehus

Restauranten er blitt utviklet med hjelp fra Latvias sykehusmuseum, samt utstyr fra forskjellige sykehus rundt om i landet. Eierne forteller til DinSide at de ble forbauset over hvor mye godt og intakt sykehusutstyr som lå liggende rundt på bakrommene til landets legekontorer.

Resultatet er blitt en restaurant som blander moderne og minimalistisk stil, i god, gammeldags sovjetsykehusstil.

Ikledd tvangstrøye

Servitørene er selvfølgelig kledd i grønne sykehusuniformer. Kniv og gaffel er bare for pyser, om du vil spise med skalpell, er det godt mulig å gjøre det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer