Sydenferie i jula:

Begynner å haste

Denne helga er billigst.

BADEKLARE: Nordmenn vil gjerne oppleve sol og varme i jula. Og Gran Canaria er den store favoritten. Foto: Odd Roar Lange
BADEKLARE: Nordmenn vil gjerne oppleve sol og varme i jula. Og Gran Canaria er den store favoritten. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har begynt å forberede seg til den kalde årstiden. Og for noen betyr det også forberedelser til å reise vekk fra kulden og sørover til varmen. Spesielt i julehelgen.

Salget av sydenreiser i jula har vært i gang i månedsvis. Dersom du planlegger å bytte ut julegrana med palmer så bør du virkelig skynde deg. For nå kommer prisene til å stige fremover.

Dette avgjør

Hva det koster å reise til populære reisemål fastsettes av flere faktorer. To av dem er tilbud og etterspørsel. I tillegg kommer økte utgifter for reisearrangøren. Og de sist kan by på utfordringer.

Arrangørene har dessuten lov til å øke prisen med inntil åtte prosent etter du har bestilt og før turen gjennomføres. Dersom den øker mer enn dette så har du lov til å avbestille vederlagsfritt.

Når du godkjenner avtalevilkårene ved billettbestillings godkjenner du også at prisene kan økes med inntil åtte prosent. For en familiereise til 50 000 betyr det en økning på hele 4000 kroner, før turen har startet.

- Gjennomsnittsprisen på sydenturene i jula er noe høyere enn 2019, dette skyldes et generelt høyere prisnivå, sier presseansvarlig Nora Aspengren i TUI til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.