Behold setebeltet på under flyturen

Det er gode grunner til at flykapteinen anbefaler det.

Du gjør lurt i å beholde setebeltet på. Foto: Daniel Schwen
Du gjør lurt i å beholde setebeltet på. Foto: Daniel Schwen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når flyet er oppe i marsjhøyde slukkes lyset som påbyr bruk av setebelte. Men samtidig anbefaler kabinpersonalet at passasjerene beholder det på. Du bør gjøre som de sier.

Turbulens er nemlig den største årsaken til at folk skader seg ombord i flykabinen. Og skikkelig turbulens fører ikke bare til "uskyldige" skader og kvalme. Kraftig turbulens har flere ganger ført til at passasjerer brekker ledd og skader ryggraden.

Siste hendelse av denne typen skjedde ombord et United Airlines-fly på vei fra Washington til Los Angeles. Flyet kom inn i et område med kraftig turbulens, og 21 personer ble skadet, skriver USA Today.

- Denne hendelsen viser hvor viktig det er at passasjerer forblir sittende under flyturen, og at de har på seg setebeltet, sa David Castelveter, talsmann for Air Transport Association.

Passasjerene som ikke hadde festet setebeltet under flyturen ble slengt rundt som filledukker, fortalte en medpassasjer. En av dem smalt hodet så hardt i flyveggen at det ble en sprekk over flyvinduet. Heldigvis fikk ingen ombord dette flyet alvorlige skader.

Det går ikke alltid like bra. I april i fjor ble en kvinne lam etter å ha blitt slengt i taket under turbulens. Hun ignorerte både beskjeden om å holde seg i setet, og lyset som fortalte at setebeltene skulle festes, og var på vei til toalettet da det smalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer