Norwegian:

- Beklager

Flyselskapet har ombestemt seg - igjen.

FÆRRE FÅR PLASS: Norwegian vil ikke endre reglene for hunder og katter. Foto: Odd Roar Lange
FÆRRE FÅR PLASS: Norwegian vil ikke endre reglene for hunder og katter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flypassasjerene raste mot Norwegians dobbeltpris for små hunder og katter som kunne sendes i samme bur. Flyselskapet ombestemte seg og lovet endring.

Nå har de ombestemt seg igjen.

Kort fortalt

 • Flyselskapet Norwegian har trukket tilbake løftet om å endre praksisen med dobbel betaling for små hunder og katter som reiser i samme bur.
 • Selskapet hadde tidligere lovet å endre praksisen etter klager fra passasjerer, men har nå ombestemt seg på grunn av kompleksiteten i å implementere endringen.
 • Dette betyr at passasjerer fortsatt må betale for to dyr selv om de reiser i samme bur.
 • En av dem som reagerte på at billetter for hunder og katter gjerne ble høyere enn billettprisen for eieren var Norwegian-passasjer Bente Cecilie Vindvik. Hun oppfattet det som urimelig praksis og særdeles høye ekstrakostnader.

  DET MYSTISKE HULLET: Du har kanskje lurt på hvorfor flyvinduet har et lite hull? Her får du forklaringen. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

  Prisene i været

  Vindvik er en av dem som sender sine to små katter i samme bur når hun er ute og reiser, men må likevel betale som om de hadde hvert sitt bur.

  - I tillegg til praksisen med dobbel betaling, satte Norwegian opp prisene kraftig fra 1. februar i fjor. Etter at DinSide omtalte prisene for å sende små kjæledyr lovte Norwegian å endre prisene.

  Norwegian bekreftet at de skulle endre prisene for dem som sender to dyr i samme bur.

  KOSTBAR FERIE: Jon Bakken og Bente Cecilie Vindvik dro på ferie sammen med kattene Kaduna og Katsina. Det ble en kostbar reise. Foto: Privat
  KOSTBAR FERIE: Jon Bakken og Bente Cecilie Vindvik dro på ferie sammen med kattene Kaduna og Katsina. Det ble en kostbar reise. Foto: Privat Vis mer

  Endringen ble endret igjen

  Dette sa de til DinSide i november i fjor:

  «Fra 1. desember godtar vi to hunder eller katter som reiser i samme bur i bagasjerommet. Forutsetningen er at dyrene kjenner hverandre godt og er vant til å reise sammen. Passasjerer kan sende opptil to katter eller to hunder i samme bur hvis de går godt overens. De må ha samme størrelse (maksimal vekt: 14 kg per dyr) som påpeker at en katt og en hund ikke kan dele bur.»

  I tida som har gått har en rekke reisende kontaktet DinSide med informasjon om at reglene likevel ikke er forandret.

  Og nå bekreftes det av Norwegian.

  - Beklager

  - Dette er litt uheldig. Da vi kommuniserte dette før jul, var planen at vi skulle kunne akseptere to dyr som reiser i samme bur, og dermed bare betale én avgift per bur og ikke per dyr, sier Charlotte Holmbergh, kommunikasjonssjef i Norwegian til DinSide.

  - Hvorfor er dette vanskelig?

  - For å kunne ivareta dyrene på best mulig måte, er det strenge rutiner for hvordan de skal håndteres og plasseres, samt hvor mange dyr som totalt kan være i lasterommet. Dessverre viste det seg å være komplekst å gjennomføre i praksis, siden det er begrensninger for antall bur og dyr som totalt kan være med per flyging. Hvis man booker to dyr i samme bur (og bare betaler for ett dyr), er det risiko for at det blir booket for mange dyr per flyging i våre systemer.

  - Dette betyr dessverre at vi i dag ikke kan tilby muligheten til å ha to dyr i ett bur, men bare betale for ett dyr - og vi beklager virkelig det, sier Holmbergh.

  Har du et tips om flyreiser og dyr?

  Har du et tips om flyreiser og dyr?

  Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om flyreiser og dyr og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?