Reiseforsikring for eldre:

- Bekymringsfullt

Reiseforsikring har spesielle begrensninger for eldre. Kan koste deg en halv million kroner.

DYRT: Det kan bli kostbart å trå feil her. Foto: Shutterstock
DYRT: Det kan bli kostbart å trå feil her. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De travleste og dyreste sommerukene når det gjelder sydenturer er over. Tusenvis av eldre og godt voksne kan glede seg til å sørover utover høsten, der det garanterer sol og varme - og reisen kan de få til halv pris.

Mange av dem er ikke klar over hvilke regler som gjelder og hva de må passe på, før og under reisen.

For etter å ha nådd en viss alder er det ekstra viktig å sjekke om reiseforsikringen er gyldig - og å sette seg litt inn i de bestemte vilkårene som gjelder.

Dette må du vite

- Det er viktig å være klar over at noen reiseforsikringer kan ha begrensede dekninger etter fylte 70 år, som for eksempel ved død og invaliditet, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til DinSide.

- Spesielt gjelder dette for kredittkortforsikringer, så les godt igjennom vilkårene dine eller ta en telefon til forsikringsselskapet hvis du er usikker på hva som gjelder for din reiseforsikring.

Når man blir eldre øker også risikoen for at noe kan skje med helsen på reise. Derfor er en reiseforsikring noe av det viktigste som må være i orden før avreise/reisen starter. Har en først reist, er det for seint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer