Belgia kan bli vurdert som rødt i slutten av uka

Belgia vil bli vurdert som «rødt» og få krav om innreisekarantene i slutten av denne uka, dersom ikke smittesituasjonen bedrer seg.

HØY SMITTE: Smittetilfellene i Belgia øer. Her fra Brügge, en populær by blant turistene. Foto: NTB Scanpix
HØY SMITTE: Smittetilfellene i Belgia øer. Her fra Brügge, en populær by blant turistene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landet har et smittetall på 27,5 per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, og trenden går oppover, skriver Folkehelseinstituttet.

– Derfor varsler vi allerede nå at Belgia kan komme til å bli markert som rødt i oversikten over land som krever karantene ved innreise til Norge, sier overlege Siri Helene Hauge i Folkehelseinstituttet.

Kravet for å bli godkjent som «grønt» og fritatt for innreisekarantene til Norge er maksimalt 20 smittede per 100.000 innbyggere. Belgia lå imidlertid under 20 da forrige vurdering ble foretatt sist torsdag. Landet innførte mandag strengere smitteverntiltak, deriblant at antallet nærkontakter utenfor egen familie skal reduseres til fem per person.

TIlsvarende skjedde med Spania, som etter økt smitteforekomst ble endret fra grønt til rødt i FHIs kart over land som er unntatt de generelle reiserådene.

Økende smitte

Belgiske myndigheter skriver på egne nettsider at smitten fortsetter å øke. I perioden 11. - 17. juli lå snittet på antall smittede på 163,1 per dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.