Ber turistene komme tilbake

GJENOPPBYGGING: Når sesongen starter i oktober, står hotellene i Khao Lak igjen klare til å ta i mot besøk etter tsunamien. Turistnæringen ber turistene om å komme tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

- Hotellet skulle åpne den 29. desember. Så kom tsunamien og ødela alt, sier Prasert Chanpolngam, eier av Khao Lak Princess Resort og president i Thai Hotel Association.

Prasert Chanpolngam viser frem bilder av et moderne hotellbygg med asiatiske linjer, en park med palmer, alt pent plassert noen titalls meter fra stranden i badebyen. Nå, i april 2005, er det meste annerledes. Et TV-apparat ligger knust 20 meter unna hotellet. Veggen ligger åpen og resepsjonsdisken står igjen mellom restene av vrakgods. Svømmebassengets rør ligger spredt rundt på området.

- Men vi åpner snart igjen og vi ønsker turistene tilbake. Det er viktig for oss at turistene kommer tilbake, sier Chanpolngam.

Mer:BILDESPESIAL: Khao Lak: En spøkelseby våknerKatastrofeofrene minnesSvar på lesernes Thailand-spørsmål

Venter på turistene

De siste beregningene anslår at naturkatatastrofen har kostet 20,8 milliarder kroner og 250.000 mennesker i turistnæringen i de rammede landene har mistet arbeidet sitt. Thailand tapte 17 prosent av sitt brutto nasjonalprodukt, cirka 380 millioner kroner. Dette ifølge den svenske avisen Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer