Bereist alpinist eller hjemmesitter med skiskrekk?

TEST DEG SELV: Hvor er Europas høyeste skiheis og hva er Norges største alpinanlegg? Her kan du teste dine kunnskaper om norske og internasjonale skisteder.

Bereist alpinist eller hjemmesitter med skiskrekk?
Publisert
Sist oppdatert

Hemsedal er et av de største alpinanleggene i Norge, og de kaller seg selv "De Skandinaviske Alper", og sier de er en av Skandinavias beste alpedestinasjoner, med en natur som minner mye om Alpene. Her har du 40 løypekilometer fordelt på 39 bakker.

Men sammenlikner vi denne selverklærte alpedestinasjonen eller andre norske skidestinasjoner med for eksempel Verbier i de sveitsiske alpene, blir de norske alpinanleggene seende sørgelig triste ut; i Verbier kan du velge mellom 93 nedfarter, og du har 400 kilometer med løyper å boltre deg på ...

Med ti ganger så mange løypekilometer og over dobbelt så mange bakker, så koster det sikkert dobbelt så mye å benytte bakkene også, tror du kanskje? Neida; i sveitsiske Verbier koster et 6-dagerskort i heisen cirka 1.700 norske kroner. Til sammenlikning: Et ukeskort i Hemsedal koster 1.395 kroner.

Relaterte artikler:Skibøller står i fare for en rett høyre. TEST DEG SELV: Er du en skibølle i faresonen?PRISTEST: Billigste vei til Alpene.PRISOVERSIKT: Norske heiskortpriser 2004/05PRISOVERSIKT: Svenske heiskortpriser 2004/05Høyest, raskest og best på ski: Skiverdenens rekordstederEksotiske skisteder

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer