Bergen er Skandinavias dyreste hotellby

Ikke unaturlig at "Gateway to the fjords" topper prislisten, mener reiselivsekspert.

Foto: Svein-MagneTunli
Foto: Svein-MagneTunli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Alle" vet at Norge er et dyrt ferieland. Men at Bergen faktisk topper listen over de dyreste hotellbyene i Skandinavia var kanskje noe overraskende.

Både Oslo, København og Stockholm oppfattes som dyre hotellbyer, men det er enda dyrere i Bergen, skal vi tro Hotels.coms prisundersøkelse Hotel Price Index.

Siste undersøkelse har sammenlignet gjennomsnittlig rompris får de største skandinaviske storbyene i første halvår av 2010. Her fant de at Bergen hadde den dyreste gjennomsnittsprisen med 1.233 kroner. På plassen bak ligger Oslo med en gjennomsnittspris på 1.104 kroner. Like bak kommer Tromsø med en gjennomsnittspris på 1.103 kroner.

- At Bergen igjen er dyrest, kan ha sammenheng med at det er en havn for Hurtigruten og at det er en naturlig utfartsby til fjorder og andre severdigheter på Vestlandet, og følgelig nyter godt av stor etterspørsel. Dette kan bidra til å holde prisnivået i byen oppe, sier direktør for reiseliv i HSH, Rolf Forsdahl i en pressemelding fra Hotels.com.

Slik ser topplisten ut:
1. Bergen - 1-233 kr
2. Oslo - 1.104 kr
3. Tromsø - 1.103 kr
4. Stavanger - 1.093 kr
5. Stockholm - 1.049 kr
6. København - 1.004 kr
7. Trondheim - 998 kr
8. Göteborg - 924 kr
9. Helsinki - 895 kr
10. Malmö - 801 kr

Prisene faller i København

Det er forøvrig verdt å merke seg at hotellprisene i København har falt med hele ti prosent siden i fjor. Det betyr at du nå kan bo billigere i Kongens by. Denne trenden vil antagelig fortsette, da det planlegges flere nye hotellrom i byen. Blant annet skal Radisson Blu Scandinavian Hotel utvide og bli Nordens største hotell.

Les også: De mest populære hotellene i Oslo, København og Stockholm

Bergen dyrere enn storbyklassikerne

Ellers gjør Bergens gjennomsnittlige hotellrompris på 1.233 kroner at byen faktisk er dyrere enn både Roma (1.170 kr), Paris (1.161 kr) og London (1.147 kr).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer