Bergen er Skandinavias dyreste hotellby

Ikke unaturlig at "Gateway to the fjords" topper prislisten, mener reiselivsekspert.

Foto: Svein-MagneTunli
Foto: Svein-MagneTunli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Alle" vet at Norge er et dyrt ferieland. Men at Bergen faktisk topper listen over de dyreste hotellbyene i Skandinavia var kanskje noe overraskende.

Både Oslo, København og Stockholm oppfattes som dyre hotellbyer, men det er enda dyrere i Bergen, skal vi tro Hotels.coms prisundersøkelse Hotel Price Index.

Siste undersøkelse har sammenlignet gjennomsnittlig rompris får de største skandinaviske storbyene i første halvår av 2010. Her fant de at Bergen hadde den dyreste gjennomsnittsprisen med 1.233 kroner. På plassen bak ligger Oslo med en gjennomsnittspris på 1.104 kroner. Like bak kommer Tromsø med en gjennomsnittspris på 1.103 kroner.

- At Bergen igjen er dyrest, kan ha sammenheng med at det er en havn for Hurtigruten og at det er en naturlig utfartsby til fjorder og andre severdigheter på Vestlandet, og følgelig nyter godt av stor etterspørsel. Dette kan bidra til å holde prisnivået i byen oppe, sier direktør for reiseliv i HSH, Rolf Forsdahl i en pressemelding fra Hotels.com.

Slik ser topplisten ut:1. Bergen - 1-233 kr2. Oslo - 1.104 kr3. Tromsø - 1.103 kr4. Stavanger - 1.093 kr5. Stockholm - 1.049 kr6. København - 1.004 kr7. Trondheim - 998 kr8. Göteborg - 924 kr9. Helsinki - 895 kr10. Malmö - 801 kr

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.