Bergen

Bergen er fiskehovedstaden, så ingen tur til Bergen uten å oppleve noe av det byen har å by på, på fiskefronten. Men det er også andre muligheter, for deg som ikke liker fisk.

Publisert
Sist oppdatert

Akvariet

Akvariet i Bergen er et "must" for barnefamilien. Akvariet her er Norges eldste, og omfatter rundt 60 akvariekummer, samt uteområder med blant annet seler og pingviner. Her er det fisk og sjødyr fra forskjellige deler av verden, og endog krokodiller, anaconda og skilpadder.

Adresse: Akvariet i Bergen, Nordnesbakken 4, Bergen.

Fiskelykke

Du kan selvsagt gå og handle fiskemiddagen på Bryggen, men barna vil nok sette pris på en fiskeutflukt med toddy og kvikklunsj. Som ekstra inspirasjon, kan man introdusere "Barnas fiskemerke", som gir premie etter fem fisketurer - og man trenger ikke å ha fått fisk for å få fiskemerke. Det er sesong for torsk, abbor og gjedde. Barnas fiskemerke er i regi av Norges jeger- og fiskeforbund.

Opp i høyden

Det er alltid morsomt å dra på utflukt med mor og far, og legger man turen mot høyden, er det mye spennende å se på - både på turen opp og når man har kommet til toppen. Du kan ta Fløibanen som tar deg opp til toppen av Fløyfjellet på 320 meters høyde. Turen tar åtte minutter, og på toppen kan barna leke og mor og far varme seg på en kaffe på kafeen, med utsikt over byen og fjorden. Kabelbanen Ulriksbanen tar deg enda høyere; til Ulriken på 642 meter over havet og det høyeste av de syv fjell. På toppen er det kafé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.