Berlin er vinneren blant Europas storbyer

Hele ni millioner har besøkt byen i år.

Foto: Wolfgang Scholvien/Visit berlin
Foto: Wolfgang Scholvien/Visit berlin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Berlin er i ferd med å bli en av de hotteste storbydestinasjonene i Europa. I år kan turistmyndighetene melde om at hele ni millioner har besøkt byen, og 20 millioner gjestedøgn er bestilt på byens hoteller.

- Ingen andre europeiske byer har utviklet seg så mye i løpet av de siste årene. Dette gjør at Berlin er en av de store vinnerne når det gjelder storbyturisme, sa borgermester Klaus Wowereit ifølge Visit Berlin.

Antall hotellovernattinger har doblet seg fra ti til 20 millioner i løpet av de ti siste årene.

- Berlinere har gjenopplivet byen, og verden ser ut til å like det. Den tyske hovedstaden er nå en av de tre største turistbyene i Europa sammen med London og Paris. Hvem hadde trodd det for 20 år siden, sa turistsjef Burkhard Kieker.

Bye kom forøvrig med på Conde Nast Travellers ferske liste over de beste storbyene å feriere i.

Det er ifølge Visit Berlin følgende som gjør at storbyturistene trekker til Berlin:

- Byens historiske bygninger, både av eldre og yngre årgang
- Kulturtilbudet og utelivet
- Prisnivået er hyggelig

Brandenburger Tor er antagelig Berlins største attraksjon, men besøkstall registreres ikke. Foto: Axel Mauruszat
Brandenburger Tor er antagelig Berlins største attraksjon, men besøkstall registreres ikke. Foto: Axel Mauruszat Vis mer


Verdt å se

Blant Berlins største attraksjoner er Berlinmuren, Riksdagen, Brandenburger Tor, Friedrichstrasse, Kurfürstendamm, Unter den Linden, Checkpoint Charlie og Jødisk museum. Av nyere attraksjoner er faktisk Berlins sentralstasjon, som sto ferdig i mai 2006.

Forøvrig er Berlin kjent for å være Europas grønneste hovedstad, med alle sine parker og plasser. Shoppingmulighetene er mange, og særlig for deg som liker ny design og klær litt utenom det vanlige du får i kjedebutikker.

Fem billige og bra hoteller i Berlin

Både Norwegian, Air Berlin og Air Baltic flyr direkte fra Oslo til Berlin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer