Berlin

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: 3,3 millioner.Fotballstadion: Berliner Olympiastadion som kan ta 76.000 tilskuere.Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

De største turistattraksjonene i Berlin er Riksdagen, Brandenburger Tor, Unter den Linden, Potsdamer Platz, Pergamonmuseum, Kurfüstendamm, Holocaust Mahnmal, Checkpoint Charlie og Jødisk museum. Det er vanskelig å si akkurat hvor store attraksjoner som Brandenburger Tor eller Unter den Linden er, fordi dette er offentlige steder og dermed umulig å tallfeste med tanke på besøkende.

Brandenburger Tor

Ingen tur til Berlin uten et besøk på Brandenburger Tor. Denne står som et symbol på delingen av byen, da bygget lå i ingenmannsland ved Berlinermuren. Etter murens fall 22. desember 1989, ble Brandenburger Tor gjenåpnet. Pariser Platz binder sammen Brandenburger Tor og praktalléen Unter den Linden.

Adresse: Pariser Platz

Museumsøya

Museumsinsel - eller museumsøya på norsk - er et område som kan by på fem betydelige museer samlet ved elven Spree. Pergamonmuseet er det yngste av de fem museene, som for øvrig er Alte Museum, Neue Museum, Alte Nationalgalerie og Bodemuseum. Bare Pergamonmuseet har rundt 900.000 besøkende hvert år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer