Besøk døde helter

Bli med hjem til John Lennon eller Elvis Presley – eller besøk Jim Morrisons siste hvilested.

Publisert
Sist oppdatert

Det er for sent å se disse heltene i live, men det er ennå muligheter for å avlegge stjernene et besøk; enten i deres tidligere hjem eller ved deres siste hvilested.

Skroll ned for mer

Beatles

John Lennons barndomshjem er det nyeste tilskuddet på denne besøkslisten. Huset, Mendips, er beliggende i Liverpool og åpnet for publikum 29. mars i år. Det har blitt donert til National Trust i England av Lennons kone, Yoko Ono Lennon. Lennon bodde i dette huset fra han var fem til 23, og huset er restituert til slik det var da Lennon tråkket sine tenåringssko der på 1950- og 60 tallet. Mens du er i byen, kan du også besøke John McCartneys barndomshjem, i 20 Forthlin Road.

Det er kun mulig å besøke husene ved å delta på offisielle rundturer. Turene går fra 26. mars til 26. oktober, daglig fra onsdag til søndag. Turene går fra Albert Dock og Speke Hall og koster 10 pund per voksen. Barn går gratis dersom de er i følge med en voksen.

Elvis

Vi kommer selvsagt ikke utenom The King i denne sammenheng. Graceland er åpent for publikum sju dager i uka året gjennom, men vær oppmerksom på spesielle helligdagstider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer