Besøkstips

Hvor bor du, hva spiser du og hvor går du? Her er noen kjappe stalltips til en helg i Dubrovnik.

Publisert
Sist oppdatert

Overnatting

Det er masse hoteller i Dubrovnik, men vil du bo i gamlebyen er det ikke så mange å velge mellom. Vi forelsket oss i the Pucic Palace, et lite hotell i et gammelt palass nær hovedgaten. Hotellet har kun 17 rom, som alle har fått navn etter en av byens store sønner eller døtre. Regn med å betale noen tusenlapper for et dobbeltrom en helg utenom sesongen.

Men uansett om du er gjest eller ikke anbefaler vi en tur til hotellets restaurant & bar på takterassen. Der er det også et lite kapell, og går alt etter planen vil de kunne tilby vielser der om et år eller to.

Ønsker du overnatting til en billig penge er det mulig med privat innkvartering. Regn med å betale fra 100 kuna pluss 7 kuna "tourist tax" per natt (cirka 120 kroner). I høysesongen (juli - september) må du nok regne med å betale opptil det dobbelte. Rom i gamlebyen kan være litt vanskelig å oppdrive, men det er rikelig i bydelene rundt, for eksempel i Lapad, og bussene går regelmessig. For privat innkvartering kan du ta kontakt med Dubrovnic Tourist Board, eller se deg om etter en av de mange huseierne som møter deg på fergekaien, busstasjonen eller utenfor turistkontoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.