Sommerferien 2023:

- Best å holde seg hjemme

Det blir lite valuta for pengene i Europa i sommer. Men kronekursen svinger noe, så kan det lønne seg å vente med å betale for overnattingssted?

Dette er reiselivsekspert Odd Roar Langes anbefalinger for sommeren 2023. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den er så svak som den nesten ikke har vært før. Der spørs hva man måler mot, men mot euro og dollar så må vi 10-15 år tilbake i tid for å se målinger på dette nivået, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank.

Faktisk er krona rundt 15 prosent svakere mot for eksempel euro i dag, enn den var sommerferiemånedene i fjor.

I juni og juli i fjor lå krona på mellom 10 og 10,25 mot euro i fjor, mens den nå noen måneder før feriestart ligger å dupper rundt 11,40. Samtidig er det høy prisstigning i Europa, påpeker Jullum.

- Kombinasjonen med svak kronekurs og høy prisvekst i landene man skal feriere i, gjør at det blir mye mindre for kronene. Det kommer man ikke unna, så det er best å holde seg hjemme, sier sjeføkonomen, men legger til:

- Selv om det ikke blir billig det heller.

- Betal i dag

For som Dagbladet tidligere har skrevet, blir ferien trolig dyrere i alle ledd i år.

Ekspertene oppfordrer folk til å få ut fingeren for å bestille flybilletter, dersom de har bestemt seg for å reise på tur. Og skal man det, trenger man som regel også et sted å overnatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer