Høstferie:

Best å møte opp tidlig

Slik kommer du raskest gjennom sikkerhetskontrollen.

Køene vokser: Det er køer på Oslo Lufthavn, men tidlig fredag ettermiddag går de greit unna. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Køene vokser: Det er køer på Oslo Lufthavn, men tidlig fredag ettermiddag går de greit unna. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken brukte Din Side og Dagbladet «Frykter kaos» som tittel. Den tittelen er det ikke dekning for, og vi har derfor endret tittelen. I innledningen av saken skrev vi også at reisende «må forvente lange køer og mulige forsinkelser». Det medfører ikke riktighet og er nå endret. Vi beklager!

Skal du ut og fly fra Oslo Lufthavn i ettermiddag eller kveld? Da bør du være forberedt på både lange køer. For ved inngangen til høstferien setter Oslo Lufthavn passasjerrekord siden pandemien rammet Norge i mars i fjor.

Ved 15-tiden fredag ettermiddag var det stor trafikk og fulle flytog om ankom lufthavnen, og dermed øker også presset på innsjekkingsautomater og sikkerhetskontroll.Foreløpig går det uten store forsinkelser eller utfordringer, men vær forberedt på at trafikken øker utover ettermiddagen og kvelden.

Rundt 60 000 passasjerer skal reise inn eller ut fra landets hovedflyplass denne fredagen.

Og fortsatt er bare halve innsjekkingsområdet åpnet.

Årets travleste dag

- Trafikken er stadig stigende ved Avinor sine lufthavner, og mye tyder på at ferie og fritidsmarkedet er på god vei tilbake. Høstferien blir nok intet unntak og det forventes at vi kan få årets mest trafikkerte dag på utland i denne perioden, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer