Best beskyttelse

Mørke briller er ikke det samme som god solbeskyttelse. Her er handletipsene som beskytter øynene.

Publisert
Sist oppdatert

Hovedstadens optikere er enstemmige i sin dom: Billige briller har gjerne UV-beskyttelse, men trenger ikke beskytte mot alle typer UV-stråler. Men motsatt gjelder det også: høy pris garanterer ikke nødvendigvis god beskyttelse. Dessuten lar mange seg lure av mørke briller.

Stråling

- Du bør kjøpe solbriller hos optikeren, om du ønsker beskyttelse av øynene kombinert med kvalitet. Problemet med mange av de billige brillene fra gaten, er at de gir beskyttelse mot lys, men ikke mot UV-strålene, forteller optikeren på Vika Terrasse.

Ingen overraskelse at optikeren ønsker at vi skal handle hos spesialist. Men et viktig poeng gjentar de fleste: Mørke briller lurer øyet til å tro at det ikke er stråling. Og om disse brillene ikke gir tilstrekkelig UV-beskyttelse, kan det gjøre større skade enn nytte for øynene dine. Statens Strålevern fremhever at det er viktig at brilleglassene stopper så å si all UVA- og UVB-stråling, og en del synlig lys også. De anbefaler at du er nøye med å påse dette når du kjøper solbriller. Brillene bør være merket med hvor mye UV-stråling de filtrerer bort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer