Best i Norge

Shopping, fornøyelser og museer. Det er varierte attraksjoner som lokker til seg flest besøkende i Norge sommerstid.

Publisert
Sist oppdatert

Lille statistikk på webben der - hvem er mest besøkt i landet her? Jo svaret er - for n'te gang: Skimuseet i Holmenkollen. Norske attraksjoner trekker millioner av besøkende hver sommer, men det er vanskelig å slå gjengangerne. Det er stort sett de samme ti-tolv stedene som kjemper om topplasseringene både for "vanlige" attraksjoner og naturattraksjoner.

Ti på topp i Norge:Hoppbakker både først og sist. Ti på topp i norsk natur:Fosser og fjorder.

Best i ditt fylke? Her er oversikten

Vigelandsparken størst ...

Vigelandsparken er ikke med på listene, selv om den antakeligvis er desidert mest besøkt av norske attraksjoner. Parken som har flere innganger, er åpen hele døgnet og er gratis å besøke har ingen muligheter for å registrere antall besøkende nøyaktig. Anslag tilsier omkring 1 million besøkende i sesongen. Dessuten er det mange kjøpesentre som trekker turister, uten at de av den grunn er med på akkurat denne oversikten.

Variasjon

Blant de ti på topp finner vi to hoppbakker, begge med olympisk historie. Men det er mer enn ski som virker tiltrekkende på turister. Shopping, museer, kirker, fornøyelser og skinnegående attraksjoner lokker. Prinsesseeffekten er tydelig for Nidarosdomens del. Med en økning på mer enn 16 prosent fra i fjor, kan domen rykke et hakk opp på listen. Hadeland Glassverks populære satsning på en kombinasjon av museum og handel, har også tatt et solid sprang i trafikk: Nesten 13 prosent flere besøkte glassverket på Jevnaker i år, i forhold til i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer