Best og verst på beinplass

Trange flyseter er noe langbeinte nordboere elsker å hate. Så hvilket flyselskap er øverst på vår svarte trang-liste? Her får du svaret.

Publisert
Sist oppdatert

Lavprisflyene er billige blant annet fordi de presser flere seter inn i flykroppen. Vi har undersøkt seteavstanden i norske fly og noen av lavprisflyene som flyr fra Norge, og finner noen vesentlige centimeters forskjell. Du som strekker deg over omkring 1,70 får lide, og det er ikke bare tull når du hevder at noen fly rett og slett er trangere enn andre. Fra mest til minst plass i vår oversikt skiller drøye 10 centimeter. Det er lange centimeter for den med litt strekk i lemmene.

Fra 74 til 84 centimeter - se seteavstanden her.

Billig=trangere

Vi har sammenlignet tall for Braathens, SAS, Widerøe, Norwegian, Ryanair og Sterling. Og det er ingen tvil om at de selskapene som profilerer seg på lav pris, også presser sine kunder ned i trangere seter. Mens SAS, Braathens og Widerøe normalt opererer med seteavstand på 813 mm, og enkelte fly og seter med 838 mm avstand hos SAS og Braathens, får du kun 737 mm i snitt hos Sterling.

Hva er seatpitch

Seatpitch er et begrep som forklarer avstanden mellom to seterader. Målet er tatt fra samme punkt på setene, altså for eksempel fra hodeputen på det setet du sitter i, til samme punkt på hodeputen på setet i raden bak. Målet er altså ikke det samme som beinplass, men viser hvor mye plass du har i lengderetningen i hver seterad, og gjør det lettere å sammenligne plass fra fly til fly. Seatpitch er vanligvis oppgitt i inches eller tommer, og da ligger avstanden gjerne mellom 29 og 33. I vår oversikt har vi regnet om til millimeter for å gjøre det lettere å forholde seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer