Best på mat

Hvor finner du den beste maten?

Publisert

Fugl eller fisk? Spranget mellom meksikansk og thaimat er såpass stort at en reell sammenlikning blir vrien. Man kan nesten si det slik: Liker du thai slik du får den her hjemme, kommer du til å kose deg stort i Thailand. Synes du det er spennende med taco og burritos, kan du glede deg stort til et besøk i Mexico.

Phuket

Thailand har et av verdens mest respekterte kjøkken. På kulinariske kåringer pleier landet ofte å figurere på pallen, etter Frankrike og Italia. Thaimat har da også inntatt den vide verden, og du skal lete lenge etter en storby som ikke kan tilby spesialiteter som Tom Khaa Gai, grønne og røde kurrier eller nuddelsupper av diverse slag. Selvfølgelig er maten enda bedre når du spiser den i Thailand. Gode restauranter serverer himmelske måltider, uten at du behøver å blakke deg helt. Men også på mindre velpolerte steder kan de kulinariske opplevelsene nå minnerike høyder, pass derfor på å få med deg en smakebit fra de utallige gatebodene. Alt avhengig av krav til omgivelser og presentasjon, kan en middag koster fra 10 til 100 kroner.

Cancun

Meksikansk mat er de fleste kjent med. Eller de tror i alle fall det. Du får deg nemlig mest sannsynlig en overraskelse, når du for første gang setter tennene i en taco servert i sitt originale hjemland. Heldigvis er det i de aller fleste tilfeller positive overraskelser det dreier seg om. Ekte meksikansk mat er smaksrik, sterk og variert. Regn med mye storfekjøtt, bønner og ris, og gled deg til ordentlig guacamole og lokale spesialiteter som mole poblana, en sjokoladebasert saus med chili og kokos. En middag koster som regel 40 – 50 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer