Best på nettreiser

Hvilke kvaliteter har et perfekt reisebyrå? Og kan nettreisebyråene erstatte de tradisjonelle reisebyråene?

Publisert
Sist oppdatert

God service, uslåelig pris, og tilgjengelighet er noen av de kriteriene DinSide Reise ser på når vi skal bestille billetter hos reisebyråene i forkant av ferien. Kan nettreisebyråene varte opp med disse kvalitetene? Og er nå nettreisebyråer så mye mer effektivt og rimelig enn de regulære gatereisebyråene? Vi sjekket ut sju kjente nettreisebyråer på pris, service, utvalg og fleksibilitet:Ebookers.no - kjapp bestilling, men ikke helt uten feilskjær. Best i test.Mrjet.no - bestilling i jetfart, mens kundeservicen snegler avgårde. Sammen med eieren Ebookers får MrJet terningkast fem.Reisefeber.no - rask på kundeservice, men kanskje bestillingen kan gjøres enda raskere?Wideroe.no - suveren kundeservice, men registreringskravene er uoverkommelige.Prisma.no - brukervennlige sider, men dårlig på e-post.Zolong.no - kjapp bestillingsprosedyre, men nettbyrået trenger mer enn to døgn på å svare på spørsmål. Gotogate.no - god på pris, men med registrering lang som et vondt år.

Trenger vi nettreisebyråene?

Prisforskjellene mellom reisebyråene er kanskje ikke all verden. DinSides reiseredaksjon valgte oss to destinasjoner, Mexico City og London. Billigst til Mexico City av nettreisebyråene var Gotogate.no som tilbød en billett til 6.626 kroner. Også til London kunne Gotogate.no oppvise billigste tilgjengelige billett; 2.575 kroner kostet den. Dyreste nettreisebyrå til Mexico ble Zolong.no; 7.475 kroner kostet den billetten. Dyrest på nett til London var Wideroe.no som ville ha 2.882 kroner for reisen. Men hva tilbyr et ordinært reisebyrå? Vi ringte opp Bennett BTI og ba om pris på tilsvarende billetter. Med Bennett BTIs billetter kommer vi oss til Mexico City for 6.620 kroner og til London for 3.099 kroner. Altså billigst til Mexico City og dyrest til London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer