Best på severdigheter

Hvor finner du de beste severdighetene?

Publisert

Verken Phuket eller Cancun har vokst seg store som reisemål på grunn av spesielle attraksjoner. For de aller fleste tilreisende er det sol og bad som gjelder.

Phuket

Thailands største øy er også landets mest populære. Til tider kan det virke som om det ikke finnes ett eneste sted uten en annen turist i sikte. De aller fleste søker til Phuket for sikker sol og det varme vannet. Liker du strandliv går du neppe lei her: Alt som kan kombineres med strand og vann er til salgs: Dykking, snorkling, jetski, vannski, båtturer og så videre. For et avbrekk fra strandidyllen kan du ta en tur til markedet i Phuket Town. Let deg i gjennom alt det utenkelige som er til salgs, og test hvor god du er til å prute. Alternativt kan du besøke buddhistklosteret Wat Chalong, øyas sneglemuseum (!) eller Thalang nasjonalmuseum. Videre har Phuket faktisk en egen beskyttet regnskog, Khao Phra Taew Royal Wildlife & Forest Reserve, med gode muligheter for fotturer.

Cancun

Cancun ble konstruert som reisemål etter nøye vurderinger av værforhold og geografisk beliggenhet på 70-tallet. Nå tar stedet imot nærmere to millioner besøkende hvert år. Et slikt sted er jo en attraksjon i seg selv. Byen preges av enorme hotellkonstruksjoner og shoppingsentre. Nærliggende Isla Mujeres, kvinnenes øy, er vel verdt et besøk. De som jakter på det feminine kjønn blir muligens skuffet her, men er du glad i å snorkle eller dykke kan øya by på gode muligheter. I Playa del Carmen anbefales det som kalles den meksikanske bydelen rundt 30. gate. Har du gått lei av å trå på andre turister, kan du her suge til deg atmosfæren av ekte lokalt, meksikansk hverdagsliv. En kort båttur øst for Playa del Carmen ligger Cozumel, dykkernes øyparadis. Er du ikke så oppslukt av undervannsliv, kan øya også friste med et fantastisk flott naturliv med gode muligheter for å se både flora og fauna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer