Best på strender

Hvor finner du de beste strendene?

Publisert

Det umulige valget: 27 grader og krystallklart vann i Karibia eller 27 grader og postkortvakre palmestrender i det Indiske hav. Både Cancun og Phuket kan friste med bademuligheter som tilfredstiller selv de mest kresne svømmeføtter.

Phuket

På Phuket ligger strendene som perler på snor. Du kan leie moped og lete deg frem til din egen isolerte sandbanke eller ta en titt på folkelivet på Asias mest utbygde strand, Patong Beach. De aller fleste som reiser på pakketur til Phuket ender enten opp på Karon eller Kata Beach, som begge byr på litt mer avslappet stemning enn storebror Patong. Blir det fortsatt for hektisk her kan strender som Laem Singh på østsiden og Nai Yang på vestsiden anbefales. Nai Yang ble for øvrig brukt under filmingen av Hollywood-suksessen The Beach. Store folkemengder eller ikke, felles for de alle strendene er hvit, finkornet sand, rent og varmt vann mot et bakteppe av palmer og gummitrær.

Cancun

Strendene i Cancun og langs kysten til Playa del Carmen er likeledes fristende, hvite og rene. Blå, karibiske bølger som slår inn mot korallstrender, og det kombinert med et fascinerende bredt spekter av liv under havoverflaten. Vannet holder for øvrig en konstant temperatur på 27- 28 grader. Playa del Carmen ligger plassert så å si på stranden. Du velger med andre ord selv hvor langt du orker å gå for å komme unna massene. Penest er det på byens nordside. I Cancun kan du velge mellom strendene langs øya best kjent som Zona Hotelera, eller inne i lagunen ut fra selve Cancun by. På Zona Hotelera, ut mot det Karibiske hav, strekker strendene seg kilometer etter kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer