Best på utflukter

Hvor er mulighetene best for utflukter?

Publisert

Litt urettferdig kanskje: En halvstor øy satt opp mot en by som ligger på spissen av en av de mest spennende halvøyene i verden? Hvordan scorer de to på muligheter til utflukter?

Cancun

Hvor skal vi starte. Har du tid og energi ligger hele Yucatan og venter. Cobá, Chichén Itzá, Tulum og mange flere ligger innen kjørbar avstand. Her ser du restene etter Mayafolkets fantastiske byggverk. Et folk som skal ha trukket inn på Yucatan fra områder i Guatemala allerede 1.200 år f.kr. Ruinene etter den største Maya-byen finner du midt i jungelen, kun én times kjøretur sør for Playa del Carmen. Ellers kan området friste med et av verdens lengste korallrev utenfor dykkerparadiset Cozumel. Føler du deg eventyrlysten er det også fullt mulig å legge inn et kjapt besøk i nabolandene Guatemala og Belize.

Phuket

Phuket ligger utenfor sørvestkysten av Thailand. Ved første øyekast kan det se ut som om øya ligger langt unna det som utgjør Thailands landeområder, men for de fleste er det faktisk de sørlige deler av landet som har størst appell. Trives du ikke noe særlig på Phuket er det derfor plenty med muligheter for avveksling. Noen timer med båt nord for Phuket ligger øygruppen og nasjonalparken Similan. Her finner du blant annet glimrende korallrev og landets aller beste muligheter for snorkling og dykking. Tvers over sundet mot øst finner du Krabi, med velkjente Rai-Leh Beach og supre klatremuligheter. For variasjon i øylandskap kan du ta turen over til Thailands sørøstkyst hvor du finner Koh Samui og kanskje enda bedre Koh Pha Ngan. Storbyliv og shopping ligger en dagsreise unna i Bangkok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer