Beste by på nett

København er best generelt, og Stockholm er best for turister. EU har kåret Europas beste byer på nett.

Publisert
Sist oppdatert

"European E-city Award" heter den nye prisen initiert fra Brussel, og som ble utdelt for første gang i år. Etter planen skal det være en årlig foreteelse.

Prisen går til den byen som juryen mener har Europas beste internettportal. 130 nettsider i 29 land er vurdert for brukervennlighet og presentasjon av informasjon, for tre brukergrupper: Byens borgere, turister og bedrifter.

Sterkt fra Skandinavia, men ikke fra Norge

På topp i kategorien beste samlet sett ligger København, og på topp i kategorien for turister ligger Stockholm. Helsinki ligger ikke helt i tet, men en 8.-plass i kategorien beste samlet er ikke å forakte.

Men selv om våre nabo-hovedsteder gjorde det svært godt i denne testen, gikk det ikke like bra med Oslo og Norge. Oslo by ligger på en 81.-plass, og Trondheim på en 100.-plass. Ingen av plasseringene er vel noe å skryte av, akkurat …

Resultatlistene:

Best for turister:1. Stockholm: www.stockholm.se2. Hamburg: www.hamburg.de3. Berlin: www.berlin.de

Best samlet sett:1. København: www.kobenhavn.dk2. Berlin: www.berlin.de3. Stuttgart: www.stuttgart.de4. Bremen: www.bremen.de5. Hamburg: www.hamburg.de6. Aarhus: www.aarhus.dk7. Köln: www.stadt-koeln.de8. Helsinki: www.hel.fi9. Wien: www.wien.at10. Barcelona: www.bcn.es

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer