Beste surf på Iberiahalvøya

Nybegynner eller dreven surfer - Spania og Portugal har noe av Europas beste surf, året rundt.

Publisert
Sist oppdatert

De som er bitt av basillen kan ikke få nok. Det er gøy, et adrenalinkick, en naturopplevelse, og det er aldri for sent å begynne. På vår ferd til de beste surfestedene møter vi gamle og unge, kvinner og menn, barn og pensjonister!

Det er Atlanterhavet som gjelder når man skal surfe. Glem Middelhavet som er for slapt og ikke genererer store og gode nok bølger på jevnlig basis.

Med billigfly direkte fra Norge kommer man seg kjapt til de beste stedene, vi har oversikten.

Den skal tidlig krøkes... Foto: Vibeke Montero
Den skal tidlig krøkes... Foto: Vibeke Montero Vis mer


Se bildene fra surfeparadisene

Sør-Spania

Fly til Malaga (direkte med Norwegian, Sterling eller SAS), lei bil og kjør til Tarifa på halvannen time. Surfebyen Tarifa er liten, proppfull av surfebutikker og er lett framkommelig til fots. Stranda strekker seg fra byen og maaaaange kilometer vestover. Best for windsurfing og kiting.

Bo i Tarifa:

 • Hotel Hurricane - Rett ved stranda og sanddynene.
 • La Sacristia - Nydelig hotell med ti rom i et gammelt sakristi med god beliggenhet inne i Tarifa by.
 • Tarifa - tar pusten fra deg

  Nord-Spania

  Fly til Biarritz (direkte med Sterling) eller til Bilbao (direkte med SAS). Biarritz ligger i Frankrike, men det tar en knapp time å komme seg til San Sebastian i Baskerland, som er en god base for å bølgesurfe Spanias nordkyst.

  Kysten heter Costa Uribe, og de beste strendene er Zurriola, Orrua, legendariske Mundaka, Meñakoz, El Brusco, Playa de Somo, Los Locos og Playa de Meron. De ligger som perler på en snor, men dette er ikke et sted for nybegynnere ettersom Biscayabukta er kjent for sine krefter. Nettopp derfor avholdes mange internasjonale surfekonkurranser på steder som Mundaka og i Hossegor, Frankriket.

  Bo i San Sebastian:
  Vil man kombinere surfing med litt spansk natteliv, anbefales gamlebyen i San Sebastian.

 • Pension Amaiur, Calle 31 de Agosto 44, tlf: +34 94 342 96 54 - Sentral beliggenhet i San Sebastians eldste hus i byens eldste gate. To rom deler bad.
 • Hotel Niza - et av de klassiske hotellene langs strandpromenaden med fantastisk utsikt over La Concha-stranda.
 • Bo ved stranda:
  Er det kun bølgene man har kommet for, er det ingenting som slår å ha dem rett utenfor døra!

 • Bilbao Surf Camp - Holder til i et typisk, baskisk hus i den lille landsbyen Barrika. Her er det plass til 26 surfere. Sju dager med seng, mat, henting og bringing, surfeveiledning og forsikring koster kun 500 euro.

  Sentral-Portugal

  Fly til Lisboa (direkte med SAS eller TAP). Strendene rundt Lisboa egner seg godt for en kombinasjon av surf og badeferie. Noen av de beste strendene finner man i Ericeira, 45 min nord for Lisboa, i Cascais, en halvtime vest for Lisboa og langs Costa da Caparica, en halvtime sør for Lisboa.

  Bo:

 • Portugal Surf Camps - Tilbyr rimelige surf camps i en praktfull villa i Ericeira. Dette er en vakker liten landsby hvor innbyggerne henger flyvefisk til tørk utenfor vinduene sine, gamle damer hilser og sommerfølelsen er god.
 • Mana Surf School - Med base ved Guincho-stranda utenfor Cascais holder Alex Unwin surfekurs.
 • Sør-Portugal

  Fly til Faro (direkte med Norwegian og Sterling). Ti mil vest for Faro ligger Sagres, hvor livet handler om hav og surf. Trendy barer, bra natteliv, deilig portugisisk mat og mange likesinnede. Mange bruker Sagres som base for å utforske den ville og vakre Costa Vicentina som strekker seg nordover. Noen av de beste strendene er Sagres, Praia Castelejo og Arrifana. Surfen her er best på vinteren.

  Nomad Surfers - Oversikt over to gode surf camps i området. Én ligger i Sagres, den andre i Carrapateira som er en liten landsby med roligere tempo.

  Jentesurf i Portugal

  Nyttig på nett:
  Surf Spain - eget reiseselskap med surfing som spesialitet som tilbyr gode tips og veldig bra priser.
  Magic Seaweed - internasjonal surfesite med tips, vær- og vindmelding, nyheter, m.m

  Se bildene fra surfeparadisene

  Inspirasjon fra Mundaka!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer