Bestill alpeturen nå - det sparer du på

Er norsk alpinferie bare for de rike? Foto: Colourbox
Er norsk alpinferie bare for de rike? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er over, høsten er her, og vinteren nærmer seg. Deprimerende? Nei, for det betyr at skisesongen snart er her!

Har du planer om å dra til Alpene på skiferie i vinter, bør du begynne planleggingen allerede nå. Det kan spare deg for mye penger.

Jo tidligere du bestiller, jo billigere får du turen. Både Alpereiser, Sportreiser og Langley opererer med tilbud for deg som bestiller tidlig. For Alpereiser og Sportreiser gjelder dette om du bestiller innen 31. oktober. Langley har prisavslag av varierende størrelse om du bestiller skiferie i uke 2-6 i løpet av august, september eller oktober.

Langleys tilbud

Langley har altså prisavslag på skireiser i uke 2-6 dersom du bestiller tidlig. Bestiller du innen august er over, får du 1000 kroner i avslag, uansett hvor du reiser. Bestiller du i løpet av september får du 700 kroner i avslag, og i oktober får du 500 kroner i avslag.

Priseksempel: Velger du en uke i Chamonix fra 15. januar, og bor på Langleys eget Hotel Gustavia, koster reisen 15.190 kroner for to personer. Da er fly, hotell, frokost, middag og seks dagers heiskort inkludert. Valig pris er 17.190 kroner.

Langley har også rabatt på skireiser til Canada, dersom du bestiller innen 30. september. Ved flere av hotellene i Whistler eller Ferine får du 800 kroner i rabatt for en uke, eller 1200 kroner i rabatt for to uker. (Rabattene gjelder ikke for reiser mellom 25 desember og 2 januar.)

Priseksempel: En ukes skiferie på Listel Whistler Hotel tredje uke i januar koster 21.100 kroner for to personer. Merk at da er bare frokost inkluder, ikke middag og heiskort.

Alpereiser/Sportreisers tilbud

Alpereiser og Sportreiser (som har samme eiere) har tilbud på spesialpakker dersom du bestiller innen 31. oktober. De har også noen hoteller i Bad Gadstein der du får helpensjon (frokost, ettermiddagsbuffet og middag) inkludert uten tillegg i pris.

Priseksempel: En uke i Sölden andre uken i januar koster 21.360 kroner for to personer om man bor på trestjerners Hotel Tyrol. Da er fly, hotell, heiskort og halvpensjon inkludert. Bestiller du senere enn 31. oktober koster enu uke her 19.360 kroner, og da er ikke halvpensjon eller heiskort inkludert, bare fly, hotell og frokost.

Alpereiser driver egne hoteller i Bad Gadstein. Dermed har de tilbud der du får heiskort og helpensjon (frokost, ettermiddagsbuffet og middag) inkludert uten tillegg i pris. Ettermiddagsbuffeten serveres fra kl 15, og fungerer som sen lunsj for de som står i bakken hele dagen.

Priseksempel: En uke i Bad Gadstein på Hotel Wildbad andre uke i januar koster 20.980 kroner for to personer om du bestiller før 31. oktober. Da er helpensjon og heiskort inkludert. Bestiller du etter 31. oktober koster turen 21.860 kroner, men da får du bare fly og hotell med frokost, ikke lunsj, middag eller heiskort.

Billig flybillett

Dersom du velger å reise til Alpene på egenhånd, bør du sikre deg flybillettene nå. De billige billettene blir fort utsolgte. Norwegian har billetter fra Oslo til Geneve i januar fra 299 kr ut og 362 kr hjem (bagasjeavgift, bestillingsgebyr etc. kommer i tillegg). SAS har flybilletter fra Oslo til Zürich i januar fra 514 kr ut og 646 kr hjem (servicehonnorar på 30 kr kommer i tillegg).

Du gjør også lurt i å sikre deg overnatting i god tid - i hvert fall dersom du vil ha et spesielt hotell. Du kan også ta sjansen på at det er hotellrom ledig i siste liten, men da kan du ikke ha de største forventninger til standard.

Skiekspertens alpefavoritter

Velg januar for billigst reise

Det er aller billigst å reise på alpeferie i januar. Dyrest er det fra omtrendt midten av februar og ut mars. Påsken faller såpass sent neste år (siste uke i april), at alpesesongen er så godt som over da. I hvert fall slutter charterselskapene å selge alpeturer i mars.

Ulempen ved å reise i januar er at det kan være veldig kaldt, og at det blir raskere mørkt om ettermiddagen. Dersom du kan, så velg første halvdel av februar. Da er fortsatt prisene lavere enn i høysesongen, og det er blitt lysere. Hvis du ikke er uheldig og treffer på en kuldebølge, er det gode muligheter for å sitte ute i sola og spise lunsj oppe i bakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer