Bestill feriehuset nå!

Sommerens feriehus bør bestilles nå, om du har et spesielt i kikkerten. Etter påske kan det bli vanskelig.

Illustrasjonsfoto: www.DanCenter.com Foto: DanCenter
Illustrasjonsfoto: www.DanCenter.com Foto: DanCenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette forteller daglig leder ved Novasols kontor i Norge, Gabriella Chow.

- Hvis man vil ha et hus akkurat slik man ønsker det, og være sikker på at det ligger noenlunde godt, bør man ikke vente. Tyskerne og hollenderne booker også på det samme systemet, og de bestiller før nordmennene. Nordmenn venter gjerne til siste liten, forteller Chow i Novasol.

Bestill feriehuset nå!

 1. Utleiere
 2. Når bør du leie

Artikkelen fortsetter under annonsen!


Også daglig leder Per Lottrup ved DanCenters norske kontor råder deg til å bestille så snart du har bestemt deg.

- Her gjelder første mann til mølla, det som er mest populært går først. Så når man har besluttet når og hvor man skal ha ferie, bør man bestille med en gang. Det er kun stumper og rester igjen hvis man venter til siste liten, forteller Lottrup.

De mest kritiske tidspunktene er selvsagt fellesferien, men særlig uke 28, 29 og 30 (juli)– fordi det meste av Europa har ferie på denne tiden. Lottrup i DanCenter forteller det allerede er fullt i uke 29, og at de har større pågang enn noensinne.

Når kan du ta med barna på tur? Klikk her og sjekk når poden har ferie, i vår store skoleferieoversikt.

Danske favoritter

Novasol og DanCenter er begge feriehusutleiere med norske kontorer og hovedvekt på Danmark. Av DanCenters totalt 12.000 feriehus er 7.000 i Danmark. Novasol har 13.500 feriehus, hvorav 5.800 befinner seg i Danmark. Og det er, kanskje ikke veldig uventet, til Danmark de fleste av kundene ønsker seg.

- I forhold til hvor mange bestillinger vi får, er det Danmark som er mest populært. Men vi har også mye på Italia, og etter Danmark er faktisk Norge mest populært, sier Gabriella Chow i Novasol.

Men hvor i Danmark er det vi nordmenn helst reiser?

- Nordmenn reiser helst til østsiden av Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. Og det er egentlig litt av et paradoks, fordi det er på vestkysten de flotteste strendene er. Det er også der man har investert mest penger i feriehus, forteller Lottrup i DanCenter.

Gabrielle Chow i Novasol forteller at de har størst etterspørsel til Nord-Sjælland, Ebeltoft-området, Marielyst og Skagen.

Vi ønsker oss stor hus og kultur

Nordmenn elsker danske feriehus. Nest etter tyskerne, som er DanCenters desidert største kundegruppe, kommer nordmenn. Lottrup i DanCenter forteller at det er betraktelig flere nordmenn enn svensker som leier feriehus i Danmark – selv om svenskene er dobbelt så mange.

På danmarksferie i leid feriehus ønsker vi nordmenn oss gjerne store hus, men for å kapre bosted med mange sengeplasser må du være tidlig ute.

- De store husene er allerede vekk. Feriehus i Danmark med plass til ti eller flere er populære. Norske familier er friske, og slår seg gjerne sammen flere familier, forteller Lottrup.

Det er primært barnefamilier som velger å leie feriehus i Danmark, og da er det mer enn strand og sol som står på tapetet.

- Attraksjoner og den kulturelle delen i form av Legoland, dyrepark og mat; en kombinasjon av disse tingene, er viktig. Nordmenn skal ikke kun ligge i en solstol en uke, de kulturelle tingene er også viktige, sier Lottrup i DanCenter.

 • Klikk her for å lese tips om når du bør reise

 • Klikk her for å se en oversikt over flere feriehusutleiere i hele Europa
 • Relaterte artikler

 • Lei drømmehuset, spar penger

 • Privat feriehusleie: Tips, råd og advarsler

 • Lei drømmehuset, spar penger

 • Bytt bolig i ferien

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer