Bestill helse på nett

I sommer kan du ha med deg et plastkort som sikrer trygdetjenester i store deler av Europa.

Plastkortet
Plastkortet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsetrygdkortet er et plastkort som viser at du har rett til helsetjenester i EU-landene, samt Island, Sveits og Liechtenstein. Kortet innføres i Norge samt 13 EU-land fra 1. juni, og fra og med denne datoen kan du bestille kortet på nett på denne adressen:

Ekstern lenke:

 • Helsetrygdkort hos Trygdeetaten
 • Da skal du motta kortet i posten innen en uke etter bestilling.

  Personlig kort

  Plastkortet erstatter blankettene E110, E111 og E128. Du trenger ikke ta med kortet i Skandinavia samt Storbritannia og Nord-Irland, men i de øvrige landene i EU og EØS-området er dette beviset på at du har rett på samme type helsetjenester som innbyggerne i det landet du oppholder deg.

  Kortet er personlig, og hvert familiemedlem trenger sitt eget kort. Det gjelder både ved ferieopphold, studier og arbeider i disse landene.

 • Les mer om ordningen her
 • I stedet for forsikring?

  Kan du droppe reiseforsikringen i Europa? Det nye helsetrygdkortet har satt sinnene i kok i forsikringsbransjen, som advarer folk mot å tro for mye på nytten av det.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer