Spår passtrøbbel:

– Bestill nå

Nå blir det vanskeligere å få nødpass. Samtidig oppfordrer politiet om å være raskt ute med å få time for å få nytt pass.

NYTT PASS: Dersom du ikke finner passet ditt så må du skaffe deg det oransje nødpasset (7v). Men det er ikke alltid like lett som du tror. Foto: Odd Roar Lange
NYTT PASS: Dersom du ikke finner passet ditt så må du skaffe deg det oransje nødpasset (7v). Men det er ikke alltid like lett som du tror. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og reise og trenger nødpass på kort varsel? Da kan du ende opp i trøbbel. For nå reduseres antall steder som kan utstede det oransje og håndskrevne passet.

Sjekk åpningstidene

Allerede i fjor ble mulighetene for å få nødpass redusert flere steder i landet ved at det en rekke steder kun ble utstedt nødpass i åpningstidene til de ordinære passkontorene. Nå innskrenkes tilbudet ytterligere inn.

– Arbeidet med å innfri internasjonale sikkerhetskrav til utstedelse av pass er bakgrunnen for beslutningen. Det handler først og fremst om å beholde status for de norske passene, slik at vi kan reise visumfritt til de fleste land. I tillegg til å sikre at pass og identitet ikke blir misbrukt, sier lokal innføringsansvarlig for nye pass og ID-kort i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Optun.

Politidistriktet er ett av mange som får færre steder som kan utstede nødpass neste år. Se den komplette lista litt lenger ned.

Strenge regler

Sør-Vest politidistrikt skriver ut flere tusen nødpass i et normalår. I forbindelse med pandemien har naturlig nok dette behovet blitt redusert, i takt med lavere reiseaktivitet. Men, det er grunn til å tro at mange innbyggere vil søke om nødpass etter hvert som flere skal ut og reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer