- Bestill pass nå!

Politiet i Oslo oppfordrer folk til å bestille pass for neste sommer allerede nå.

UNNGÅ PASSKØENE, BESTILL NÅ: Oslopolitiet oppfordrer alle til å sjekke passene til hele familien en gang i året - og trenger du nytt pass før neste sommer er oppfordringen klar: - Bestill nå! Foto: NTB scanpix
UNNGÅ PASSKØENE, BESTILL NÅ: Oslopolitiet oppfordrer alle til å sjekke passene til hele familien en gang i året - og trenger du nytt pass før neste sommer er oppfordringen klar: - Bestill nå! Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Like sikkert som julekvelden kommer på kjerringa, kommer også passkøene når det nærmer seg ferietider. Det har de siste åra vært mange overskrifter om kø for bestilling av pass, og for overhodet å få bestilt time for å få bestilt pass. Og nå kuttes også antallet passkontorer i Norge.

Nå går Jan Eirik Thomassen, leder for felles enhet for utlending og forvaltning ved Oslo politidistrikt, ut og oppfordrer alle til å sjekke passene sine. Og han anbefaler alle som trenger nytt pass fram mot neste sommer, til å bestille nytt pass nå i høst.

- Kom nå!

- Nå har vi masse ressurser og stor kapasitet. Sjekk passet ditt nå, kom nå, ikke vent, sier Thomassen til Dinside.

- Dersom mange nok kommer nå, får vi ingen krise på nyåret, fortsetter han.

Erfaringsmessig starter høysesongen for passbestillinger rett over nyttår, allerede 2. januar.

- Fra 2. januar kan du tegne en kurve som bare går oppover og oppover, og jo nærmere sommeren du kommer jo høyere blir den, til vi får et fall midt i juli, forteller Thomassen.

Thomassen forteller at de har iverksatt flere tiltak for å løse passkøene som topper seg i høysesongen, blant annet ved flere ansatte og utvidede åpningstider - som også omfatter lørdagsåpent i forkant av høysesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer