Forsinkelser i pass-leveranser

Bestilt nytt pass til ferien?

Da kan det være at du må skaffe deg et nødpass til ferieturen.

FORSINKELSER: Passet ditt kan bli forsinket, advarer Politidirektoratet. Flere kan måtte skaffe seg nødpass før ferieturen. Foto: NTB scanpix
FORSINKELSER: Passet ditt kan bli forsinket, advarer Politidirektoratet. Flere kan måtte skaffe seg nødpass før ferieturen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du snart på ferie og har bestilt nytt pass til deg eller familiemedlemmer?Det kan være at passet ikke kommer fram til deg i tide, til tross for at du har bestilt det i god tid.

Leveringsproblemer

Dersom du bestiller et nytt pass, garanterer politiet vanligvis at du har passet innen 10 dager.

Nå melder de at denne garantien brytes og utvides til 13 dager.

– Politiets leverandør av pass har hatt problemer med å produsere pass innenfor garantitida på 10 virkedager. Dette skyldes en teknisk feil. Feilen er nå rettet men en konsekvens av problemene er at ventetida kan bli noe lengre. Anslått produksjons- og leveringstid er på nåværende tidspunkt totalt 12–13 virkedager, skriver politiet på sine nettsider.

Hvis du er en av de som har bestilt pass, og har belaget deg på den 10 dager lange leveringstida, så kan du måtte reise på ferie uten passet i bagasjen.

Avdelingsdirektør i politifagavdelingen i Politidirektoratet (POD), Kristin Kvigne sier situasjonen som nå har oppstått er beklagelig.

– Hvis du nylig har søkt om pass, ikke fått det i posten ennå, men trenger det i løpet av de neste 13 dagene, kan det være aktuelt å søke om nødpass. For de det gjelder og hvor garantitida er brutt, vil politiet utstede nødpass kostnadsfritt

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer