Besværlig bonus

Flyalliansene med reiser i utlandet har blitt din eneste bonusjaktmark, etter at sparemuligheter ikke lenger finnes innenlands. Hvem flyr deg hvor?

Publisert
Sist oppdatert

De store flyalliansene tilbyr både reiser og bonuspoeng, med lovnader om fordeler ved innveksling og ekstraservice for gode kunder. Etter at Konkurransetilsynet fikk fjernet ordningen med bonussparing innenlands, er det nå på utenlandsreisene du kan spare poeng.

Braathens Wings legges ned. Hva skjer med flybonusen din?

Globale ordninger

De største alliansene kan fly deg virkelig langt avgårde, og du kan spare poeng på både fly, hotell og leiebiler. Det kan også være utvidede muligheter for bonussparing og bruk på alt fra restauranter til blomsterbutikker. Star Alliance - 124 land og 729 destinasjonerOneWorld - 135 land (og territorier) og 571 destinasjonerSkyTeam - 114 land og mer enn 500 destinasjoner.Wings/Flying Dutchman - 78 land og mer enn 400 destinasjoner.Qualiflyer - avsluttes ved nyttår.Hvilke selskaper er i de forskjellige alliansene? Det finner du her.

Hvordan velger du?

Hvor lenge varer det?

Bonusordingenes dager i luftfarten kan forøvrig snart være talte. Europeiske konkurransemyndigheter (ECA) har nå kastet sine kritiske blikk på disse ordningene. De skal i løpet av 2003 se på blant annet rabatt- og bonussystemene, og forhold omkring prisdumping for å hindre etablering av nye aktører. En rapport fra en nordisk arbeidsgruppe advarer om svekket konkurranse i luftfarten og betydelige konsekvenser for priser og effektivitet, om ikke nasjonale og europeiske konkurransemyndigheter fører en aktiv og overvåken politikk overfor flyselskapene. Rapporten finner du hos Konkurransetilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer