Betagende seileventyr

- Nei, det er ikke farlig der ute. Det er bare annerledes. Det farligste er å bli hjemme. For har du først tenkt tanken på å dra, og du ikke setter seil, kommer du til å angre resten av livet.

Betagende seileventyr
Publisert
Sist oppdatert

Dette skriver Ragnar Kvam jr. i forordet i boken I hodet på en seiler. Har du ikke tenkt tanken på å si opp jobben og seile verden rundt tidligere, er sjansene gode for at boken vekker en ny drøm.

«Det er ikke så mye motet det kommer an på. Det er viljen. Har du vilje, kommer motet av seg selv.» (Sitat fra boken.)

God reise!

Reisen

Kvam har seilt verden rundt i sin 37 fots (11,3 meter) havseiler, Northern Quest. Han har seilt fra Norge til New Zealand via Atlanterhavet og Karibia. Han har seilt Stillehavet rundt i to omganger, og han har seilt fra Australia til Norge. Med noen opphold mellom øktene, har han mer eller mindre vært på sjøen fra 1987 til 2001.

Fra sine seilopplevelser verden rundt har Kvam tidligere skrevet bøkene Oppbrudd, Havet har meg nå og En sjøreise til Sibir. I boken I hodet på en seiler får vi være med på nye eventyr, vi får et innblikk i hans tanker der ute på havet, og vi får være med på hendelser på siste og avsluttende etappe fra Australia til Oslo.

Boken

Kvam var 45 år og jobbet som journalist i Dagbladet da han tok beslutningen om å si opp jobben og seile de syv hav. I boken utleverer Kvam sine tanker i beslutningsprosessen, og vi får være med forfatteren og hans mor på seiltur i Oslofjorden før avreise. Vi får levende beskrivelser av episoder underveis, som den dramatiske turen over koraller ved Great Barrier Reef, møtet med russiske og amerikanske geværmunninger, og frykten for pirater. Kvam forteller også den skremmende historien om ekteparet som var på seiltur, når mannen fikk slag og døde, hengende i mastetoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer