Betal deg forbi køen

Betal en 50-lapp, slipp unna køen i sikkerhetskontrollen.

For en knapp 50-lapp kan du kjøpe deg rundt køen og rett inn i sikkerhetskontrollen på flere britiske flyplasser. Foto: Colourbox
For en knapp 50-lapp kan du kjøpe deg rundt køen og rett inn i sikkerhetskontrollen på flere britiske flyplasser. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er tilbudet ved flere britiske flyplasser. Luton Airport er den første større flyplassen som tilbyr dette til sine reisende, etter uttesting ved mindre flyplasser som Leeds, Liverpool og Bristol.

Forretnings- og førsteklassereisende har allerede hatt et eget tilbud og sin egen fil i sikkerhetskontrollen ved mange flyplasser verden over, men dette tilbudet blir altså en mulighet for økonomiklassereisende til å betale seg ut av køen.

Flyselskapenes ekstraavgifter

Flere vurderer det

Ifølge den britiske avisen The Times, vurderer BAA - som eier Heathrow, Gatwick, Stansted, Edinburgh og Glasgow - å innføre det samme systemet på sine flyplasser.

- Vi har ingen tanker om å innføre dette, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til DinSide. Vi har allerede en fast track som SAS benytter - de kjøper den tjenesten til sine businesspassasjerer som skal til utlandet, forteller Kobro.

Fast track er en egen fil gjennom sikkerhetskontrollen for de som skal til utlandet med SAS, Widerøe og Blue 1 og har en business- eller economy extra-billett, eller er EuroBonus gullmedlem. Fast track finnes også i Stockholm og København og på flere flyplasser i Europa og USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer