Ferie

Betaler deg for å dra hit

En av landets minst besøkte regioner blar opp.

VELKOMMEN: Den nordøstlige regionen Friuli Venezia Giulia ønsker seg flere turister. Nå tar de grep. Bildet er fra byen Trieste. Foto: Shutterstock/NTB
VELKOMMEN: Den nordøstlige regionen Friuli Venezia Giulia ønsker seg flere turister. Nå tar de grep. Bildet er fra byen Trieste. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden har åpnet opp etter coronapandemien, og mange er reisehungrige etter å ha tilbrakt de siste to åra. Nå står den italienske regionen Friuli Venezia Giulia klar med åpne armer.

Tog og museum

Fra og med i dag og fram til 31. mai 2023, vil PromoTurismoFVG – det lokale turistrådet – refundere innenlandsbilletter med tog for reisende som ankommer byene Trieste og Udine, og til kystferiestedene Grado og Lignano Sabbiadore, i et forsøk på å markedsføre bærekraftig reise, skriver CNN.

De som tar turen vil også få et kort som gir gratis inngang til museer, gratis kollektivtransport og flere typer rabatter.

For å få dette, må du imidlertid tilbringe to netter i regionen, heter det.

Strammer inn

Dette tiltaket kommer samtidig som den populære destinasjonen Venezia er i ferd med å innføre en ny turistskatt.

Denne trer i kraft fra og med 1. januar neste år, og du kan måtte betale opp mot en hundrelapp for å besøke den populære byen. Dette for å demme opp for den enorme mengden turister.

Tiltaket vil gjelde dem som drar på dagstur til Venezia, og de må forhåndsbooke turen og betale mellom 3 og 10 euro avhengig av hvor folksomt det er den aktuelle dagen. De som skal være der lenger og overnatte på hotell, betaler allerede turistskatt for oppholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer