Betjent eller ubetjent?

Støv, skitt, slitte rom og kø på dusj og toalett – se hvem som kom dårligst ut i en test av DNTs hytter.

Skal du på fjelltur i høst og lurer på hvilken standard du kan forvente på DNTs turisthytter? Illustrasjonsfoto: Colourbox
Skal du på fjelltur i høst og lurer på hvilken standard du kan forvente på DNTs turisthytter? Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenkt deg til fjells, men lurer litt på hvilken standard du kan forvente deg på en av Den Norske Turistforeningens (DNT) hytter? Foreningen har 453 hytter spredt rundt i hele landet. De varierer fra små, ubetjente buer til store, betjente fjellstuer med nesten 200 sengeplasser.

Forbruker-rapporten har besøkt og testet forholdene på tre av DNTs hytter; en betjent, en selvbetjent og en ubetjent. Her ser du det noe overraskende resultatet:

De ti mest populære fjellturene

- Skittent og trangt

Forbruker-rapporten tok turen til Gjendesheim i Jotunheimen, som er nydelig plassert og selve flaggskipet blant DNTs hytter. Den betjente hytta er lett tilgjengelig og de aller fleste kommer hit for å gå Bessengen.

Ifølge Forbruker-rapporten, fikk de et slitt og støvete rom med en radiator som ikke virket. Det var også stort trykk på de få toalettene og dusjene som var tilgjengelige for gjestene.

Men Forbruker-rapporten synes maten var veldig god, og at servicen var bra.

200.000 nordmenn på fjelltur

- Stive priser

Forbruker-rapporten testet også Djupslia i Øyerfjellet, en selvbetjent hytte som er et av overnattingsstedene på Rondanestien. Her kan turgåere forsyne seg fra et matvarelager med middagsretter, pålegg og hermetikk mot betaling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer