Bi-sarr forsinkelse

Delta-flyets avgang ble utsatt etter dette.

FORSINKET: Et Delta-fly i USA ble tre timer forsinket etter en bisverm tok en pause på en av vingene. Bildet er tatt i en annen forbindelse. Foto: Preston Rescigno/Shutterstock/NTB
FORSINKET: Et Delta-fly i USA ble tre timer forsinket etter en bisverm tok en pause på en av vingene. Bildet er tatt i en annen forbindelse. Foto: Preston Rescigno/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det kan være mange muligheter til at et fly er forsinket, men passasjerene på dette Delta-flyet fikk en rimelig bi-sarr opplevelse før flyet kunne lette.

Flygingens forsinkede takeoff var nemlig av det spesielle slaget da en bisverm landet på flyet.

Fikk ikke komme om bord

«Tro det eller ei, men Delta 1682 fra Houston-Bush til Atlanta i går ettermiddag ble forsinket etter at en vennlig gjeng med bier ønsket å ta en pust i banken på en av flyets vinger», heter det i en uttalelse til avisa Houston Chronicle fra Delta etter den spesielle hendelsen.

Passasjerene ble nektet ombordstigning på flyet før biene var fjernet, og en av en av passasjerene har lagt ut et bilde av bisvermen på Twitter.

«De vil ikke slippe oss om bord før de har fått fjernet biene. Hvordan i all verden skjer dette? Vil ikke biene forlate vingen når vi tar av?» skriver passasjeren.

«Biene har svermet og må fjernes på en trygg måte. Du ønsker ikke at de suges inn i jetmotoren. Dette er noe du ikke ser hver dag, og jeg er glad de tar hensyn til biene», svarer én av de mange som har kommentert på innlegget.

Lander hvor som helst

CNN Travel, som også har omtalt saken, skriver at Delta ønsket å fjerne biene på en trygg måte og at det var viktig at flyets vinge ikke ble ødelagt på noen måte av hendelsen, og biene ble fjernet ved å dytte flyet bakover fra gaten uten passasjerer om bord.

Overfor nettstedet KHOU forteller Mike Sexton, som i USA er kjent som «The Bee Man», at biene vanligvis flyr nordover og at de på veien tar seg hvilepauser.

- Når en bisverm starter, sluker de i seg mye honning og dronningen flyr av gårde med en haug av arbeidere, slik at de kommer ikke til å spise igjen før de faktisk finner et nytt hjem. I mellomtida hviler de og sparer på energien, og de kan lande hvor som helst, forklarer han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer