Biarritz - Europas hotteste strandliv

Sør Amerika har Rio, Oceania har Sydney og vi i Europa - vi har Biarritz. Les guiden til dronningen av kontinentets strandbyer.

Surfing på Grande Plage. Hottere surfeviber finner du ingen andre steder Europa.
Surfing på Grande Plage. Hottere surfeviber finner du ingen andre steder Europa. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biarritz ligger i bunn av Biscayabukten, i armhulen til det baskiske landskapet. Men selv om myten skal ha det til at de franske skal ha en viss frykt for barberhøvelen, er den historiske badebyen så langt fra hårete.

Se bilder fra strandbyen Biarritz her...

Den har heller en velstelt og imponerende fasade. Fylt med imponerende strender, lang historie, vakker arkitektur, velsmakende haute cousine og yrende uteliv. Dette er guiden for deg som syntes champagnesprut i St. Tropez er for overfladisk, filmfestival i Cannes er for dyrt, eller som bare vil slappe av med Europas beste strandliv i fengende omgivelser. Men først litt om byen i seg selv.

Napoleons elskovsrede

- Blandingen av unge jenter og unge fiskere som du kan se på strendene, nakne under baderaktene sine og svømmende sammen i bølgene, er usømmelig.

Uttalelsen fra Councillor de Lancre i 1609, beviser at Biarritz var tidlig ute som badeby. Folk i byen brydde seg likevel ikke mye om slike kommentarer, selv ikke da det ble forbudt å sette opp de typiske omkledningsteltene i 1774.

Biarritz' historie går langt tilbake, helt til middelalderen da byen ble kalt Beariz og var kjent for sine dyktige hvalfangere. Steinformasjonene i havet utenfor sentrum av byen ga ly for bølger og vær, så hvalen kunne slaktes og spekket kokes på stranden. Hvalen ble borte med tiden, og mange av hvalfangerne gikk over til å bli Corsaires, yrkespirater for den franske kongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer