Big Ben skifter navn

Omdøpes til «Elizabeth Tower» til ære for den britiske dronningen.

FÅR NYTT NAVN: Klokketårnet er et av Londons mest kjente landemerker, og de opplyste urskivene gjør tårnet ekstra spektakulært nattestid. Foto: Britain on View
FÅR NYTT NAVN: Klokketårnet er et av Londons mest kjente landemerker, og de opplyste urskivene gjør tårnet ekstra spektakulært nattestid. Foto: Britain on View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av Londons største turistattraksjoner endrer navn, ifølge BBC News.

Heretter skal Big Ben hete «Elizabeth Tower», til ære for dronning Elizabeth II. The House of Commons skal ha bekreftet endringen.

Navneendringen skjer i anledning dronningens diamantjubileum.

Støtter forslaget

Det er den folkevalgte konservative politikeren Tobias Ellwood som skal ha brakt ideen til torgs, og han fikk støtte av 40 parlamentsmedlemmer. Endringen blir vurdert som en "anerkjennelse av Hennes Majestets 60 år med ubrutt offentlig tjeneste på vegne av sitt land".

Les også: London er verdens dyreste by

Flere "nye" navn

Det er ikke første gang at en del av Palace of Westminster har fått byttet navn for å hedre en monark, ifølge BBC. Da slottet ble gjenoppbygd i 1860 fikk det vestlige tårnet, the King's Tower, navnet «Victoria Tower» på grunn av dronningens lange regjeringstid.

Big Ben er egentlig et kallenavn på den 13,5 tonn tonn tunge bjella som henger i klokketårnet i Westminster, selv om de fleste tenker på klokketårnet når de hører navnet Big Ben.

Turister i den britiske hovedstaden vil nok fortsatt få hjelp på veien om de spør etter Big Ben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer