Bilder: Svipptur til Amsterdam

Publisert
Sist oppdatert

Dobbeldekker

Med tog i to høyder er det plass til mange mennesker, og det koster ikke mange euro fra flyplassen til Amsterdam sentrum.

Tilbake til innledningen

Centraal Station

På sentralstasjonen går 11 av byens 17 trikkelinjer innom, to undergrunnsbaner, fire toglinjer, to passasjerferger, busser, vannbusser, museumsbåter, vanntaxier og turbåter. Bygningen ble oppført i 1889 på tre kunstige øyer i Ij-kanalen.

Tilbake til innledningen

Turbåt

Turbåtene er for turister. Her får du guidet omvisning i fire språk, tilpasset deltakerne på turen. Utsikten fra panoramavinduene er flott, flere av bildene som følger er tatt fra båten og viser detaljer du neppe ville fått med deg fra land. For eksempel ender som bygger reir på vrakgods i kanalene og de flytende hagene ved kanalbåtene.

Tilbake til innledningen

Flytende hage

Kanalene inneholder ferskvann, og har dermed ikke tidevannsforskjeller. Det gjør det også mulig for innbyggerne å anlegge flytende hager her. Vi så for eksempel store rabarbrabusker som vokste villig. Vannet blir renset 5 ganger i uken. Da brukes de 16 gamle slusene som omringer gamlebyen. Tilbake til innledningen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer