Bilferie med barn

Bilferie med barna? Husk dette

For at bilferien med de yngste skal gå som smurt, er det særlig én tabbe dere bør unngå.

BILFERIE I SOMMER?: Bilferie med barna behøver ikke å bli altfor krevende for de små dersom dere er godt forberedt. Eksperttipsene får du under! Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
BILFERIE I SOMMER?: Bilferie med barna behøver ikke å bli altfor krevende for de små dersom dere er godt forberedt. Eksperttipsene får du under! Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Utålmodige, misfornøyde, bilsyke minimonstre som hyler og sparker i baksetet når iPaden er tom for batteri? Eller syngende lerker som smiler mens de peker på beitende hester og blomsterenger?

Det er en viss sjanse for at småbarnsforeldre kjenner seg mest igjen i det første alternativet når temaet «bilferie med barn» kommer opp. Men selv om oppkast, krangling og kokende topplokk kanskje preget forrige familietur på veien, trenger det ikke å bli sånn på neste bilferie.

Her får du noen gulltips!

Legg inn nok pauser

I år er det flere av oss som skal nyte ferien i vårt langstrakte land. Og med vekt på langstrakt: for mange innebærer dette flere timer i bil for å komme seg fra A til B, noe som ikke alltid er enkelt å takle for de minste i baksetet.

Derfor prøver vi gjerne å kjøre så effektivt som mulig for å nå endelig destinasjon.

Men det kan være akkurat dette som gjør at bilferien med barna blir ekstra krevende, mener Mette Skaland (51) fra Oslo.

Hun er trebarnsmor og bloggeren bak Reisemedbarn.no. Her kommer hun med tips for en vellykket ferie med barn. Hun dokumenterer også hyppig fra familieturer på sin instagramkonto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer