Bilfrie feriebyer

Ved Bulgarias svartehavskyst planlegges det fem forurensningsfrie feriebyer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er det velrennomerte britiske arkitektfirmaet Foster and Partners, som står bak skissene av det forurensningsfrie samfunnet ved Svartehavet. Det er de samme som står bak gigantprosjektet Crystal Islands i Moskva, verdens største bygg.

Med navn fra elementene

Det planlegges i alt fem små byer, som til sammen skal kunne huse 15.400 beboere. Anlegget er tenkt som et helårssted. De fem landsbyene karakterisert av naturen i byenes direkte omgivelser, og det er planlagt en Himmelby, en Villmarksby, en Engby, en Kappby og Sjøbyen ved marinaen.

Alle byene skal være bilfrie, og det er tenkt at tilreisende skal kunne parkere i en underjordisk garasje i utkanten av byene, og så reise videre innad i byene ved hjelp av elektriske busser, elbiler eller med sykkel.

Her kan du se store bilder av prosjektet

I vinland

Arkitektene bak prosjektet ønsker i minst mulig grad å gjøre innhugg i naturen rundt, og alle byene og boenhetene er dermed tegnet slik at de føyer seg inn i landskapet som det er i dag. Anleget planlegges på stedet Byala, som er et rikt vindistrikt. Det er 50 kilometer sør for Varna og 80 kilometer nordøst for Bourgas. I dag er Byala allerede et ferieanlegg med masse feriehus og brede strender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer