Norgesferie:

Bilkø før flyturen? Dette har du krav på

Mange kjenner ikke til denne rettigheten.

Rettigheter: Havner du i trafikk-kø så kan det også bli lang kø på flyplassen. Husk at du kan ha rett til ny flybillett dersom en trafikkulykke hindret deg i å nå frem i tide. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Rettigheter: Havner du i trafikk-kø så kan det også bli lang kø på flyplassen. Husk at du kan ha rett til ny flybillett dersom en trafikkulykke hindret deg i å nå frem i tide. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Tusenvis av nordmenn skal ut og fly i sommer. Men for mange av dem starter turen til flyplassen på uønsket vis: stående fast i trafikk-kork på grunn av trafikkuhell i trafikken foran seg. Men fortvil ikke, selv om du har ikke-refunderbar billett.

Forsikringen gjelder

Dersom du skal reise til flyplassen og blir forhindret av trafikkulykker eller andre uforutsette hendelser så kan det bety at du ikke rekker frem til flyavgangen. Dette kan igjen føre til at du må kjøpe ny flybillett. Slike utgifter vil flyselskapet normalt ikke dekke for deg (med mindre du har en refunderbar flybillett). Men da kommer reiseforsikringen din til nytte.

- Ved slike hendelser kan reiseforsikringen dekke nødvendige merutgifter til overnatting og transport, samt innhenting av reiseruten, sier kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, Andreas Bibow Handeland.

Vær imidlertid klar over noen forsikringsselskap kun dekker forsinkelser som gjelder kø etter trafikkuhell, ikke andre forsinkelser – uansett hvor uforutsett de måtte være.

Hotellnatt

- I forbindelse med forsinkelser kan vi erstatte nødvendige merutgifter til overnatting og innhenting av reiseruten, samt transportkostnader for inntil 3.000 kroner per person, men det er en forutsetning at forsinkelsen skyldes værforhold, teknisk feil eller en annen plutselig hendelse som fører til ekstraordinære trafikkforhold, fortsetter Andreas Bibow Handeland. Men det er viktig å være klar over unntakene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer